aantal verkeersdoden in salland flink lager

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft maandag de cijfers van het aantal verkeersdoden in Nederland in 2006 gepresenteerd. In het afgelopen jaar kwamen 811 mensen om in het verkeer. Dat zijn er 6 minder dan in 2005, een daling van 1 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en de Adviesdienst Verkeer en Vervoer.

In Overijssel is het aantal verkeersdoden flink afgenomen ten opzichte van vorig jaar. Er vielen in 2006 56 verkeersdoden in Overijssel ten opzichte van 67 in 2005, een afname van 16 procent. Niet alleen het aantal verkeersdoden daalt, maar ook het aantal ziekenhuisgewonden in Overijssel is in 2006 afgenomen. In 2006 zijn er in Overijssel 764 ziekenhuisgewonden geregistreerd ten opzichte van 851 in het jaar ervoor, een afname van 10 procent.

Vooral in West-Overijssel, waar ook de regio Salland onder valt, is een sterke verbetering van de verkeersveiligheid zichtbaar. Hier daalt het aantal verkeersdoden van 34 in 2005 naar 21 in 2006, een daling van 38 procent. In de regio Twente ligt het aantal verkeersdoden in 2006 op 35 en dat zijn er 2 meer dan in het jaar ervoor (stijging van 6 procent). Het aantal ziekenhuisgewonden is zowel in West-Overijssel als in Twente flink gedaald. In West-Overijssel zijn er in 2006 323 mensen voor behandeling in het ziekenhuis opgenomen. Dit zijn er 40 minder dan in 2005, toen het aantal op 363 lag (een daling van 11 procent). In Twente ligt het aantal ziekenhuisgewonden in 2006 op 441 ten opzichte van 488 in 2005, een daling van 47 (een daling van 10 procent).

Op dit moment zijn alleen nog de aantallen verkeersdoden en ziekenhuisgewonden in Overijssel bekend en kunnen nog geen verklaringen worden gegeven van de ontwikkelingen. De cijfers zijn opnieuw een goede steun in de rug voor het verkeersveiligheidsbeleid dat in Overijssel wordt gevoerd op het gebied van aanpassingen in de infrastructuur, handhaving en voorlichting en educatie. De provincie Overijssel, Regio Twente, het Regionaal Orgaan voor de verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO), Veilig Verkeer Nederland, de gemeenten, politie en anderen werken hierbij nauw samen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.