Steven Rooks en Peter Winnen bij Wielercafé Raalte

Wielercafé Raalte wordt op zaterdagavond 10 maart gehouden met een mooie mix van grote namen uit de wielerhistorie en diverse regionale renners. Grote publiekstrekkers zijn Steven Rooks en Peter Winnen, die in de jaren tachtig grote successen in de Tour boekten. De presentatie is in handen van RTV-Oost-presentator Bert Eeftink. Naast Rooks en Winnen zijn ook Theo de Rooij en Jos Lammertink te gast bij het Wielercafé.

Archief: Foto wielercafé Raalte 2016

De organisatie is er trots op deze vier renners tegelijk in het Wielercafé te hebben. Ze reden tegelijk in de beroemde ploeg van Peter Post en kunnen zodoende samen herinneringen ophalen aan een van de meest legendarische perioden uit de Nederlandse wielerhistorie. Woordvoerder Johan Kiekebosch van de organisatie: ‘de bedoeling van Wielercafé Raalte is een avond te bieden vol wielerpassie, heroïek en anekdotes. In onze twee vorige edities bleek al, dat de mooiste verhalen naar boven komen als wielrenners hun gezamenlijke ervaringen uitwisselen. Nu we vier ploeggenoten tegelijk aan tafel gaan krijgen, wordt het smullen geblazen.’

Ook de gasten uit de regio zitten in dezelfde ploeg. De regionale opleidingsploeg VolkerWessels-Merckx komt met drie Sallandse renners (Henk Wildeman en Chiel Schulten uit Raalte, Jelle Bootsveld uit Heino) en hun ploegleider Allard Engels.

Wielercafé Raalte komt met een vernieuwde opzet. De nadruk ligt ditmaal nog meer dan beide voorgaande keren op de wielerverhalen en op de ontmoeting van de helden van weleer met het wielerpubliek. Ook is er voldoende tijd om bij te praten en samen een drankje te nuttigen,. Coen Bisschop van de organisatie: ‘mensen vinden het fantastisch om even met Rooks of Winnen te spreken en samen op de foto te gaan. Voorgaande jaren kon dat pas na afloop van het programma, we gaan proberen het ditmaal in het programma te integreren.’ Wat wel hetzelfde blijft is dat Vital Centre op Sportpark Ramele opnieuw wordt omgebouwd in de sfeer van een wielercafé.

De voorverkoop start 20 januari bij Schulten Lederwaren en Roescher Vistraiteur (beide Raalte), Vital Centre (Raalte en Heino) en KokkieBikes (Lemelerveld). Digitaal zijn kaarten te koop via de website van CRT Raalte, crtraalte.nl/wielercafe. Entree is 15 euro.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer