HetKoor luidt Adventsperiode in met sfeervol concert

De start van de Adventsperiode wordt door het Sallands projectkoor HetKoor ingeluid met een sfeervol concert in de Nicolaaskerk in Heino. Op zondagmiddag 2 december brengt dirigent Mark Schrijver de bezoekers alvast in de kerststemming met het Adventsconcert ‘The road to Bethlehem’. “Advent is de tijd van verwachting, van een nieuw begin. HetKoor zingt een repertoire dat deze verwachtingsvolle tijd luister bijzet”, aldus Mark Schrijver.

HetKoor zingt deze middag liederen van beroemde componisten zoals John Rutter, Felix Mendelssohn, Gabriel Fauré, Patrick Hadley en Johann Sebastian Bach. Geniet van welbekende composities als ‘Dormi Jesu’, ‘Candlelight Carol’ en ‘Cantique de Jean Racine’. Ook wordt het bijzondere ‘Een kind is ons gheboren’ van de Nederlands-Duitse componist, pianist en dirigent Julius Röntgen ten gehore gebracht. Natuurlijk ontbreekt het sfeervolle ‘In the bleak midwinter’ en ‘The little road to Bethlehem’ niet.

Projectkoor
HetKoor is een ambitieus projectkoor en bestaat meestal uit zo’n dertig leden. Ieder project heeft een nieuw thema en repertoire. Elke studieperiode wordt afgesloten met een concert. Met het adventsconcert ‘The road to Bethlehem’ werkt HetKoor verder aan haar bijzondere status.

In 2017 en 2018 werd HetKoor gevraagd om met respectievelijk Fanfare Orpheus uit Bathmen en het Harmonieorkest uit Vriezenveen het meesterwerk ‘The armed man – a mass for peace’ van Karl Jenkins uit te voeren. Een groot succes volgens de vele bezoekers. “Ieder project heeft een heel eigen sfeer”, zegt dirigent Mark Schrijver. “Om in deze adventstijd van verstilling en verwachting met HetKoor en onze pianiste Alma Grooters prachtige liederen als ‘All bells in paradise’ te kunnen brengen, geeft heel veel voldoening.”

Kaarten
Het concert vindt plaats op zondag 2 december om 16.00 uur in de Nicolaaskerk in Heino. Kaarten zijn te reserveren bij het Dorsphuus te Heino, Passie Flora Salland in Raalte en natuurlijk bij HetKoor via hetkoor2@gmail.com. In de voorverkoop kosten de kaarten 10 euro. Op de dag zelf zijn er ook kaarten verkrijgbaar bij de ingang van de kerk, dan kosten ze 12,50 euro. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis naar binnen. De voorbereidingen van HetKoor zijn te volgen via Facebook.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer