Dansgardefestival Olst: "beentjes van de vloer"

Zondag 21 januari organiseert carnavalsvereniging “Iesselzotten Olst” voor de 32e keer het Dansgardefestival Olst in Sporthal de Hooiberg. Met 35 optredens is het festival goed bezet. De deelnemers komen ook dit keer weer van heinde (Broekland) en ver (Babberich).

Tijdens het dansgardefestival strijden de vele dansgardes voor prijzen in diverse categorieën. Er wordt oa. gestreden om Gemeentebokaal van de gemeente Olst-Wijhe, de “Plus Olst”-bokaal, de Popschool Olst-Wijhe-bokaal en de Aanmoedigingsbokaal van carnavalsgroep “De Droadnaegels”.

De sponsors voor deze bokalen hebben zich weer voor 3 jaar verbonden aan hun bokaal. Een deskundige jury beoordeelt de verschillende garde- en showdansen. Met zo’n 900 bezoekers en deelnemers is het Dansgardefestival één van de grootste pré-carnaval evenementen in de regio en tevens 1 van de grootste indoor sportevenementen. Onder het publiek bevinden zich ook Hoogheden van de deelnemende carnavalsverenigingen. Samen met de supporters ontstaat er dan altijd een bijzondere sfeer in de sporthal.

Het evenement wordt om 12 uur afgetrapt door wethouder Anton Bosch en om ca. 17 uur is de prijsuitreiking door Burgemeester Ton Strien.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer