Een reizende, interactieve toneelvoorstelling over historische boerderijen, anno nu

Toneelvoorstelling 'Boerderij in de buurt'

Stichting IJsselhoeven houdt in juni een aantal toneelvoorstellingen over de nieuwe kansen op het platteland.  In de huidige maatschappij komt er steeds meer nadruk te liggen op de eigen rol van de eigenaar, de buren en andere partijen. Dat leidt tot nieuwe keuzes en oplossingen.Daarover gaat dit door Yvon Haan geschreven toneelstuk. De regie is in handen van Gerja Meima. Zij was ook regisseur van het Groene Rivier Theater.

Het interactieve karakter van de voorstelling krijgt invulling als tegen het eind van het stuk het publiek actief betrokken wordt bij de thematiek en de daaruit voortvloeiende vragen. De discussie wordt aangezwengeld door één van de spelers en geleid door een ervaren gespreksleider met grote betrokkenheid bij het platteland. Vervolgens wordt de eindscène gespeeld. Met een verrassende ontknoping.

Het toneelstuk richt zich op eigenaren en bewoners van historische boerderijen, mensen die beroepsmatig en/of vrijwillig bij erfgoed en plattelandsontwikkeling betrokken zijn, en al die anderen die iets hebben met oude boerderijen en het goede buitenleven.

De voorstellingen zijn op zaterdag 2 juni om 15.00 uur en om 20.00 uur in Bissems Hofstede, Marledijk 33 in Marle (Overijssel), zaterdag 23 juni om 20.00 uur in de Hof van Duur, Damshoekweg 2 in Den Nul (Overijssel) en zondag 24 juni om 15.00 uur in De Eek, Eekstraat 3 in Steenderen (Gelderland).

Meer informatie
Organisator is  (in het kader van het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland / Theater over Grenzen). Meer informatie en de kaartverkoop kunt u vinden op www.stichtingijsselhoeven.nl.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer