Nieuwe loopkalender SCC gereed

De nieuwe loopkalender van het Sallands Cross Circuit is klaar. Stond de afgelopen editie nog in het teken van het 15-jarig jubileum, met even zoveel crosslopen, het nieuwe programma heeft er weer tien. Een beetje zoals het ooit bedoeld was; terug naar de basis, maar wel met voldoende vernieuwingen.

Twee oudgedienden nemen afscheid van het circuit. Den Alerdinckloop van RCL’98 uit Liederholthuis trekt zich voorlopig terug vanwege ‘issues’ omtrent het landgoed waar de cross georganiseerd wordt. Of de crossloop ooit weer onderdeel zal zijn van het circuit is niet zeker. Voetbalvereniging Heino behoudt haar loop in het eerste weekend van het jaar, maar niet onder de vlag van het crosscircuit. De VV Heino Veldloop is van oorsprong een eigen clubactiviteit en wordt in die hoedanigheid hersteld. De veldloop blijft wel gewoon toegankelijk voor lopers van buitenaf. Door het afvallen van deze Heinose cross is het ‘dubbelloops’ weekend ook van de agenda.

De AV Sallandloop en de Echte Bakker Jorinkloop zijn samengevoegd. Deze beslissing doet recht aan het uitgangspunt om met elk dorp aan één loop deel te nemen. De Echte Bakker Jorinkloop valt in eerste instantie af, maar er wordt bekeken of deze loop op een andere manier kan terugkomen. Verder zijn de vorig jaar geïntroduceerde lopen in Hoonhorst en Lettele nu ook toegevoegd aan de kalender.

Een nieuw facet van het circuit is de teamcompetitie. Een competitie die laagdrempeliger is dan de reguliere strijd. Een team bestaat uit minimaal vijf lopers, waar ook individuele klassementslopers in mogen zitten. De organisatie verwacht dat deze minicompetitie zal aanslaan bij zowel gezelligheidsteams als bij prestatieteams. Vrienden, familie, buren, collega’s kunnen een ploeg formeren en meedingen.
De inschrijving start in september. Zie verder www.sallandscrosscircuit.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer