Badmintonners Kwiek genieten van clinic Sebastiaan Li

De nieuwbakken Nederlands Jeugdkampioen Gemengd Dubbel U17, Sebastiaan Li heeft op woensdag 15 juni op uitnodiging van Michael van Santen van badmintonvereniging Kwiek uit Raalte een clinic gegeven.

Sebastiaan Li, een 16-jarig badmintontalent uit Almelo, heeft duidelijk naam gemaakt in de badmintonwereld in binnen- en buitenland. Na al Nederlands jeugdkampioen te zijn geworden in de Enkel U13, U15, U17, Heren Dubbel U13, Gemengd Dubbel U15 en U17 wist hij afgelopen juni in sporthal T-Kwadraat in Tilburg zijn titel met Debora Jille in het Gemengd Dubbel U17 te prolongeren.

Op uitnodiging van badmintonvereniging Kwiek verzorgde Sebastiaan gisteren een clinic voor de jeugd van Raalte. Na een goede warming-up werd er begonnen aan de oefeningen. Probeer maar eens een shuttle precies in een hoepel op de grond te slaan. Dat viel niet mee, maar de enthousiaste jeugd had er duidelijk plezier in en oefening baart kunst.

Na de verschillende oefeningen kreeg iedereen even vijf minuten pauze waarna Sebastiaan samen met broertje Jonathan van 12 jaar (die bij Badminton Academie Amersfoort traint) een demonstratie partij speelde en waarbij iedereen vol bewondering toekeek. De shuttles gingen met grote snelheid over het net en alle slagen werden uit de kast gehaald om er een mooie wedstrijd van te maken.

Daarna was er tijd om samen of tegen Sebastiaan te spelen. Ook Jonathan kreeg de nodige tegenstand te verwerken. Na twee uur met veel plezier en hard trainen kwam iedereen met en lach en de nodige zweetdruppels van de baan er werd er ter afsluiting nog een mooie groepsfoto gemaakt. Al met al een geslaagde clinic.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer