Dressuurwedstrijden om Het Gouden IJzer Luttenberg

Van dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 oktober worden in de manege aan de Looweg in Luttenberg de Nationale dressuurwedstrijden om ‘Het Gouden IJzer’ gehouden. Deelnemers uit heel Nederland weten ondertussen de weg naar Luttenberg te vinden. De organisatie van dit evenement is in handen van Paardensportvereniging Luttenberg.

Foto: Gouden IJzer | Archieffoto

De beide hallen zijn van dinsdag tot en met zaterdag geopend voor de combinaties, die uitkomen in de klassen B t/m ZZ Licht. Naast de mogelijkheid om een prijs te winnen en winstpunten te behalen, mogen de winnaars ook uitkomen in de grote finale op zaterdagavond.
Op vrijdagavond wordt de kűr op muziek gereden (vanaf ongeveer 19.30 uur). De combinatie brengt, gebruikmakend van muziek, een vrije, zelf geregisseerde proef ten tonele.

De zaterdag staat geheel in het tekens van de klassen Z1 en Z2. De avond wordt begonnen met een shownummer. Dat wordt dit jaar verzorgd door dressuuramazone en dierfysiotherapeute Rosalinde Heck. Zij zal het publiek inzicht proberen te geven in het bewegingsmechanisme van mens en paard.

Het laatste programmaonderdeel, namelijk de finale, is ook het spannendste van deze dressuurvijfdaagse. De winnaars van alle klassen strijden om Het Gouden IJzer. Iedereen wordt beoordeeld in de klasse, waarin hij of zij startgerechtigd is, dus het is best mogelijk dat een B of L combinatie hoger eindigt dan iemand uit de hogere klasse. De winnaar gaat naar huis met de bokaal Het Gouden IJzer en een geldprijs. Alle finalisten krijgen een statiedeken. De entree is alle dagen gratis.

Voor het volledige programma en de startlijsten en -tijden kan met terecht op www.startlijsten.nl

 

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer