Dressuurwedstrijden om Het Gouden IJzer in Luttenberg

Van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 oktober vinden voor de 27-ste keer de Nationale Dressuurwedstrijden om ‘Het Gouden IJzer’ plaats in de manege in Luttenberg. Deelnemers uit heel Nederland weten de weg naar het toernooi te vinden. De organisatie is in handen van PSV De Heuvelruiters.

Er zijn combinaties in de klassen B tot en met ZZ-Licht. In de hoogste klassen hebben bekende dressuuramazones als Marilisa Kooyman, Saskia Meijer en Diana v.d. Spek zich ingeschreven. Op vrijdagavond wordt de Kűr op Muziek gereden (vanaf circa 19.30 uur). De combinatie brengt, gebruikmakend van muziek, een vrije, zelf geregisseerde proef ten tonele.

De zaterdag staat geheel in het tekens van de klassen Z1 en Z2. De avond wordt begonnen met een shownummer. Wat dit jaar hiertoe op het programma staat, blijft nog even een geheim. De dressuurvijfdaagse wordt afgesloten met de finale, waarbij de winnaars van alle klassen strijden om Het Gouden IJzer. Alle finalisten worden beoordeeld op basis van de klasse, waarin zij startgerechtigd zijn, dus het is best mogelijk, dat een B of L combinatie hoger eindigt dan iemand uit een hogere klasse.

Hoofdprijs is, naast de bokaal Het Gouden IJzer, een geldprijs. Voor alle finalisten ligt een paardendeken met een gouden ijzer erop geborduurd klaar. Bovendien krijgen zij een gastles, verzorgd door een bekende instructeur. De entree is alle dagen gratis. Voor het volledige programma en de startlijsten en -tijden kan men terecht op www.startlijsten.nl.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer