Minke Holleboom uit Heeten wint zilver op WK roeien in Polen

Minke Holleboom uit Heeten heeft tijden het WK roeien in het Poolse Poznan een zilveren medaille binnengesleept. Ze deed mee met de damesploeg in de dubbelvier.

Na jaren van training en een lang selectietraject kreeg Minke ongeveer drie weken geleden te horen dat ze deel uit mocht maken van de Nederlandse dubbelvier op het wereldkampioenschap. Deze ploeg bestaat uit de beste jonge roeiers uit het hele land. De laatste weken werd er druk getraind op de Bosbaan in Amsterdam. Hierbij maakte de ploeg al een sterke indruk.

De wedstrijden begonnen afgelopen woensdag met de heats. Hierin werd een mooie tweede plaats behaald, net achter Groot-Brittannië. Uitsluitend de winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de finale. Op donderdag waren de herkansingen. De dames wisten zich toen overtuigend te plaatsen voor de finale door als eerste te eindigen.

Deze finale werd op zaterdag geroeid. De grote favoriet was Roemenië. Zij lagen al vanaf de start aan kop. Daarachter ontwikkelde zich een spannende strijd tussen Nederland en Groot-Brittannië. Na een geweldige eindsprint wisten de Nederlanders als tweede over de eindstreep te komen en behaalde daarmee een zilveren medaille.


|Doorsturen

Piet

2018-08-06 16:02:25

Echt een top prestatie van haar en dit jonge team. Zilver op het WK in ook nog eens het snelste nummer.

Hier mag wel meer aandacht aan besteed worden, ipv straat versiering en of de burgemeester aldanniet op de koffie mag bij inwoners.

Hoop dat Minke doorgaat, groot talent. Roei hard!

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer