Ommenaar Jan Hekman presteert prima op golfbaan in Lemele

Jan Hekman uit Ommen pakte de volledige winst in ronde twintig op de Pitch & Putt Golfbaan in Lemele. Vorige week liep hij ronde par en deze week speelde Jan een rondje van 52 slagen, twee onder par en mocht hij de tien punten voor het tussenklassement strokeplay bijschrijven. Jan speelt een heel wisselend seizoen. Van de twintig wedstrijden scoorde hij maar in tien wedstrijden punten, maar wist wel in vier wedstrijden de tien punten te pakken.

Noël Shannon pakte dit keer met 53 slagen, één onder par de negen punten voor het tussen klassement, Noël heeft al vijf keer de volledige tien punten bij elkaar gespeeld. Henri Duerink en Hans Strijkveen speelde deze ronde een rondje par, 54 slagen dus over de achttien holes. Omdat Henri op de holes 10 t/m 18 zevenentwintig slagen nodig had en Hans achtentwintig kreeg Henri acht punten en Hans zeven punten voor het tussenklassement. Zowel Henri en Hans spelen het gehele seizoen vrij constant. Henri wist twee wedstrijden te winnen en Hans heeft al liefst vijf keer het volle pond binnen gehaald.

Gerrit Koggel speelde een ronde van 55 en Rik Ebben een ronde van 60 slagen. Zij kregen zes en vijf punten bijgeschreven. Zowel Gerrit als Rik spelen bijna elke ronde punten bij elkaar, en staan met Jan Hekman op een gedeelde zesde plaats in het tussenklassement met 79 punten. Koploper in deze tussenstand strokeplay is Hans Strijkveen met 158 punten, gevolgd door Noël Shannon met 129 punten en Henri Duerink met 114 punten. Theo Otten staat op vier met 92 punten en Maurice Wesdorp op vijf met 82 punten.

In het stableford klassement was de hoogste score dit keer voor Gerard Hulsman met 40 stableford, gevolgd door Jan Hekman uit Ommen en Gerrit Koggel en Freddie Dijk met 39 stableford. Gerard Schoot scoorde 37 stableford punten, en al deze genoemde spelers speelden hun hcp naar beneden. Gerard Hulsman staat nu op een HCP van 9.5, Jan Hekman op 0.9, Gerrit Koggel op 3.5, Freddie Dijk op 18.5 en Gerard Schoot op 7.9. Bij stableford wordt rekening gehouden met de handicap van de spelers, bovenstaande HCP betekent dat, indien Jan Hekman een ronde 52 loopt, Freddie Dijk een ronde mag lopen van 70 slagen om het zelfde stableford punten te behalen.

De tien punten voor het tussenklassement waren deze ronde dus voor Gerard Hulsman. Negen punten voor Jan Hekman, Gerrit Koggel en Freddie Dijk. Zes punten voor Gerard Schoot. 36 stableford punten zijn gescoord door Henri Duerink, Wim Harkema, en Hans Timmerman en deze spelers kregen vijf punten bijgeschreven. Met 35 stableford scoorden Noël Shannon, Hans Strijkveen en Rik Ebben nog twee punten voor het tussenklassement. Koploper in deze tussen stand is Rik Ebben met 111 punten, gevolgd door Maurice Wesdorp met 98 welke weer gevolgd wordt door Hans Timmerman met 91.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer