Woonbestemming voor 89 recreatiewoningen bij Heino

89 recreatiewoningen in de Stoevinghe en in het gebied ten zuiden van camping Heino (Lemelerveldseweg en Schoolbosdwarsweg) krijgen een permanente woonbestemming. Het ontwerpbestemmingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen. Gedurende die periode zijn er dertien zienswijzen ingediend.

Het college heeft besloten in enkele van deze zienswijzen mee te gaan. Zo wordt het mogelijk om mantelzorgwoningen bij de recreatiewoningen te plaatsen en tellen de kelders van de recreatiewoningen niet mee bij de maximale woninginhoud van 350 kuub. De raad moet er nog wel een klap op geven.

De woningen, die al decennia permanent worden bewoond, zijn eigendom van particuliere eigenaren. De gemeente Raalte maakt hiermee een einde aan een uitzonderingssituatie die is ‘geërfd’ van de gemeente Dalfsen. De gemeente Dalfsen had voor de 89 betrokken woningen al permanente bewoning goedgekeurd, maar planologisch gezien staan de woningen nog steeds te boek als recreatiewoning.

De woonbestemming is permanent. De betrokken recreatiewoningen mogen dus zo meteen ook als permanente woningen worden doorverkocht. De gemeente Raalte heeft in 2012 al geprobeerd om een woonbestemming toe te kennen aan de recreatiewoningen, maar werd toen op de vingers getikt door de provincie.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer