SP opvallende afwezige tijdens Raalter lijsttrekkersdebat

Het lijsttrekkersdebat in het Carmel College in Raalte kende woensdagavond een opvallende afwezige. Negen van de tien partijen waren aanwezig, maar de SP Raalte deed niet mee. Naar eigen zeggen was de partij niet welkom.

Foto: Twitter Harry van Kampen

Evenals de overige partijen meldde de SP zich overigens wel in het Carmel College. Echter niet om fractievoorzitter Harry van Kampen deel te laten nemen aan het debat, maar om nummer twee Lenka Pitrmanova naar voor te schuiven. En dat was niet hoe de organisatie het voor ogen had.

“Wij bepalen zelf wel wie we waar naar toesturen”, laat fractievoorzitter Van Kampen van de SP weten in een reactie. “Intern hebben we afgesproken dat onze nummer twee zich op deze avond zou presenteren. Zij is twee dagen ontzettend druk geweest om zich voor te bereiden. Bovendien konden wij uit de uitnodiging niet opmaken dat alleen lijsttrekkers welkom waren. We zijn dan ook erg verbaasd over de gang van zaken.”

Hoop heisa
Kring Raalter Werkgevers, organisator van het debat, kijkt anders tegen de situatie aan. Voorzitter Paul Maas: “Ik vind dat de SP een hoop heisa maakt. Van tevoren is afgesproken dat de lijsttrekker of fractievoorzitter zou meedoen aan het debat. Natuurlijk wist de SP dat ook. Ze wilden uiteindelijk de nummer twee laten spreken, maar dat konden we niet toestaan. Vooraf belde het CDA namelijk ook met dat verzoek en daar hebben we ook geen gehoor aan gegeven.”

|Doorsturen

Gert

2018-02-22 19:24:06

Ook dit kippenhok mist nu al een alles verbindende haan 

10-2=8 en geen 5 [foto] waar zijn de overige 3 ??

Gerlant Zielman

2018-02-22 21:46:04

Een politiek debat voor werkgevers en de partijen mogen niet zelf invullen wie zij uit hun fractie of steunfractie naar voren schuiven als woordvoerder? Wat een oude politiek. Is het niet zo binnen een (steun)fractie dat die gene met de meeste kennis van een onderwerp de woordvoering doet?
De werkgevers doen dat zelf toch ook wanneer er een belangrijke deal binnen gehaald moet worden? Zij laten het woord voeren door een medewerker die beter over het onderwerp kan praten.

Het debat is een aanfluiting van de moderne democratie. Topdown is door de werkgevers verteld wat politici  mochten doen. Waarschijnlijk ook nog met het ouderwetse "dit is de stelling en wat is je antwoord in 30 seconden". Of: Zeg het maar, wat ga jij de komende vier jaar voor ons doen? In plaats van: hoe kunnen wij samen iets bereiken.

Terwijl de maatschappij roept om vernieuwing, er zelfs politieke partijen voor worden opgericht (die ook aanschuiven volgens dit bericht) lijkt de SP het tot nu toe het beste te hebben begrepen hoe de hedendaagse  wereld in elkaar zit. Het CDA heeft er over nagedacht, dat moet ik ze na geven maar niet de ballen gehad om weg te blijven. Om over de anderen maar niet te praten.

Een avondje symbool politiek, een circus waar ondernemers aapjes konden kijken en politici geen regie namen. Ik houd m'n hart vast voor de komende weken.Marjan Potze

2018-02-23 10:43:32

Helemaal eens met Gerlant! Met welk recht wordt er van buitenaf bepaald wie de woordvoerder van een partij mag zijn? Wat een oubollige lariekoek! En dat anno 2018?                                                 

Raalte Natuurlijk

2018-02-24 07:38:23

En we mochten van de stellingen van te voren ook niet weten. Ik denk dat de werkgevers bang waren dat het anders over de inhoud zou gaan. Het bleef beperkt tot elkaar wat vliegen afvangen in een zaal met 75 man publiek die zijn keus al lang gemaakt had, want het was naast een aantal actieve bestuursondernemers allemaal achterban van de politieke partijen.

Wat me ook opviel is dat ondernemers overal geld voor willen hebben. Om zich meer te profileren, om te netwerken met de gemeente, om Raalte op de kaart te zetten.

Marjan Potze

2018-02-24 10:00:20

Een ondernemer die weinig zelf onderneemt en altijd maar zijn handje ophoudt is in mijn ogen geen ondernemer maar een steuntrekker...

Rial Intrek

2018-02-24 12:15:24

Allemaal hebben we weer een mening die er, zoals vaak, helemaal niets toe doet. Enorme armoede in denken en accepteren. Alleen de SP kon weer niet opmaken dat 't hier een invitatie voor de fractievoorzitter óf lijsttrekker betrof......Regels zijn regels en die moeten we accepteren en partijen die alleen maar kunnen schoppen ontregelen onze samenleving en horen beslist niet in een Raalter'college of gemeenteraad thuis. Van harte hoop ik dan ook dat zulke "partijen" zich niet kunnen gaan profileren in de lokale politiek. Stemgerechtigden, stem bewust !!

johan

2018-02-24 15:27:06

@marjan en raalte natuurlijk ,

de volgende uitspraak is van winston churchill , leek me wel een leuke voor jullie

sommige mensen zien de ondernemer als een op geldbeluste wolf , die men moet doodslaan.

anderen zien hem als koe ,die men zonder ophouden kan melken

maar weinigen zien hem zoals hij werkelijk is , namelijk als een paard dat de kar moet trekken

DickKegels

2018-02-24 18:47:06

Natuurlijk had de tweede man van de SP - in dit geval een vrouw - het podium moeten krijgen. Het zou een welkome aanvulling geweest zijn op dit forum van 'witte mannen'. Verder kun je je afvragen waar de Raalter werkgevers de gutzpah vandaan halen om zich op te stellen als een stel verongelijkte kleuters die te pas en te onpas moeten worden gefaciliteerd teneinde zwarte cijfers te schrijven.

Marjan Potze

2018-02-24 20:10:28

@Johan,

Wikipedia zegt:

Een zelfstandig ondernemer is eenieder die economische activiteiten ontplooit met winstoogmerk, gebruikmakend van eigen (of geleend) vermogen.

Wikipedia zegt ook:

Een ondernemer is een persoon die een bedrijf leidt en daarbij een financieel risico neemt.

Lijkt me niet voor tweeërlei uitleg vatbaar toch?          

Marjan Potze

2018-02-25 09:18:50

Trouwens, een paard dat je eerst een zak 'haver' voor moet binden voordat het de kar wil trekken heeft naar mijn mening niet echt veel zin in die klus...

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer