Raalte Natuurlijk zegt debat af: 'Dit debat biedt niet de gelegenheid grondig over de ouderenzorg te praten'

Raalte Natuurlijk heeft besloten om twee politieke bijeenkomsten af te zeggen. Het gaat om het debat van WijZ voor 55plus en het fotomoment van ZGR. 'Deze vorm en opzet van die debatten bieden naar onze mening niet de gelegenheid grondig over de ouderenzorg te praten', laat Harrie Kiekebosch weten.

De organisatie van het debat van WijZ heeft de spreektijd per onderwerp teruggebracht van twee minuten, naar 45 seconden. "Twee minuten vinden we al kort, 45 seconden kan niet. De thema's zijn wonen/huisvesting, veiligheid, zorg/mantelzorg, welzijn en participatie. Wij kunnen over zulke belangrijke thema's niet uit de voeten met 45 seconden."

Raalte Natuurlijk wil het liefst meer tijd uittrekken om te praten over zorg in de gemeente Raalte. "We gaan daar graag uitgebreid met iedereen over in gesprek. In alle rust, waarbij we goed luisteren naar elkaars visies, inzichten en ideeën. Dat doen we overigens ook al, we hebben veel en vaak contact met ouderen en hun mantelzorgers."


|Doorsturen

lampi

2018-03-11 17:47:18

@Harrie,

een tip. lees de artikelen die je plaatst eens na als journalist.

hoe zou je oordeel zijn als een ander die artikelen geplaatst had?

Ikkuh

2018-03-11 19:29:24

Zeker voetbal op tv.

Erik Groen

2018-03-11 20:16:09

Veel signaleren, geen oplossingen
Niet op debatten verschijnen

Link populisme ?

Erik Groen

2018-03-11 20:16:39

link = links

Hn

2018-03-11 22:48:35

Dat is nu nieuwe politiek. Als je dingen wilt veranderen moet je vooral je eigen weg volgen. Jij bepaalt hoe en wat. Het moet anders, maar wel op jouw manier, natuurlijk. 

Raalte Natuurlijk doet voor de grap mee? Het gedrag van nu roept de vraag op wat zij gaan doen als zij onverhoopt in de raad komen. Samenwerken op voorhand zinloos.

Afijn, zij zullen wel met dooddoeners komen om ook dit weer te verklaren.

Raalte Natuurlijk

2018-03-12 10:27:02

@Lampi, als journalist had ik liever geen oordeel over artikelen van anderen. Ik heb altijd geprobeerd alle partijen hun eigen zegje te laten doen.
Daarnaast schrijf al sinds 1990 opiniestukken. Daarin heb ik geregeld standpunten ingenomen die - overigens ook logisch - inhoudelijk overeenkomen met wat ik en wij nu met Raalte Natuurlijk willen.

@Erik Groen, we hebben toch heel veel oplossingen? Zie onze site, onze facebook, onze youtubefilmpjes. Ik vind het gemakkelijk en overigens ook wel kwalijk dat je dit zo maar roeptoetert.
Maar goed, je doet het wel onder je eigen naam.

Lampi, Ikkuh en Hn hebben dat lef niet. Die hebben ook niet de ballen inhoudelijk op onze argumenten in te gaan. De samenleving heeft daar niet zo veel aan.

Op onze site hebben overigens ook een moreel kompas opgenomen.
Harrie Kiekebosch
Raalte Natuurlijk.

hans de Kort

2018-03-12 11:12:40

45 seconden per onderwerp lijkt me inderdaad een farce. Hoe moet binnen die korte tijd in 's hemelnaam een redelijk debat ontstaan over serieuze onderwerpen?

Rob Poelman/Raalte Natuurlijk

2018-03-12 12:08:43

Het lijkt erop dat het momenteel om de kwantiteit van de 'debatten' gaat en niet om de kwaliteit. Juist die kwaliteit van bestuur is waar het om zou moeten gaan de komende raadsperiode 2018-2022. Wij staan in voor onze kwaliteit en persen dit niet in 45 seconden. Zeker niet als het over dusdanig belangrijke onderwerpen gaat die ons allemaal aangaan.

Marjan Potze

2018-03-12 13:40:46

Eens Harrie! Vijfenveertig seconden is kort en lijkt schier onmogelijk. Het vergt van de deelnemers een zéér goede voorbereiding! Maar het is ook een enorme uitdaging! Misschien wordt dit wel de nieuwe manier van debatteren. Kort, helder en to the point in plaats van het soms oeverloze, slaapverwekkende gezever wat er nu zo vaak in de raadszaal te beluisteren valt. Naar ik heb begrepen, ook voor jou een bron van irritatie. Vooruit Harrie, pak de handschoen op en laat ze eens zien hoe het moet! Daarmee kun je je onderscheiden en alvast een voorproefje geven van wat jij met de nieuwe politiek voor ogen hebt! Geen woorden maar daden!

Mia Nijland

2018-03-12 13:52:17

Bij mij gaat het lampi uit bij sommige reacties. Ikkuh snap het niet zo goed...Hn Helemaal Niet eigenlijk!

Harrie Kiekebosch

2018-03-12 14:39:51

Ik pak de handschoen op, maar niet in dat debat. Want eigenlijk willen we helemaal niet debatteren. We willen goed in gesprek. Niet oeverloos, maar op de inhoud.

Zie hier: http://www.raaltenatuurlijk.nl/waar-wij-voor-staan/


Daar vind je ons 'moreel kompas'. Als dat geen uitdaging is.

Hn

2018-03-12 17:29:19

Het reageren niet onder volledige naam kan redenen hebben. Er zijn organisatie (zelgs gemeenten) die het hun mensen nadrukkelijk adviseren niet op openbare fora hun mening te verkondigen. Daar zij redenen voor en deze worden niet bepaald door mevr Nijland, de heer Kiekebosch of de heer de Kort. 

Enig respect is hierbij wel van toepassing. Wie schreef bv onder de naam van Denne van Knoldert? Is hier sprake van willekeur? 

Het gaat er toch om WAT een mening is? Of gaat het in eerste instantie om WIE het schrijft.

Kijk naar de discussie op CS mbt zebrapaden. Nu blijkt dat hier al vaak over geschreven is. Nu zie ik alleen maar allerlei meningen over WIE hier allemaal een claim leggen.

Hoe hypocriet kun je zijn. 

Marjan Potze

2018-03-12 17:35:41

De bedoeling van jou, de bezem te halen door de oude politiek is niet verkeerd Harrie. Ik vraag me echter af of de wijze waarop je dit aan de Raalter burgerij probeert te verkopen wel helemaal de juiste is. Welke handschoen wil jij oppakken: de fluwelen- of de bokshandschoen? Misschien beter eerst een werkhandschoen om de burgers te overtuigen van jouw gelijk? Kortom: "Hup Harrie! Werk aan de winkel!"

lampi

2018-03-12 20:15:19

harrie kiekebos,

dus ik heb niet de ballen om inhoudelijk op jullie argumenten in te gaan???

ik dacht dat je met je voorspraak over biologische landbouw toch wel beter zou moeten weten.

ik heb dan ook geen enkele reden om inhoudelijk op jullie argumenten in te gaan omdat ik het daar wel mee eens ben.

waar ik me telkens weer aan stoor is die laatste zin die dan volgt.

die dialoog hab je immers al gehad dus moet je nu beloven er werk van te gaan maken als je gekozen word en straks dan dus ook niet vergeten het ook echt te doen.

die dialoog komt dan later weer als je er werk van hebt gemaakt en er resultaten te beoordelen zijn.

Harrie Kiekebosch

2018-03-12 21:54:28

@Hn, Denne van Knöldert heeft nooit een geheim gemaakt van dat hij Harrie Kiekebosch is.
Maar wie is @Hn?, jouw mening wordt toch een stuk interessanter als we dat weten? Ik denk overigens wel te weten wie je bent, maar het is niet aan mij dat publiekelijk te maken.

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer