Mulders: "GroenLinks te vooruitstrevend voor Raalte"

Volgens lijsttrekker Ralph Mulders van GroenLinks Raalte zijn coalitiegesprekken met zijn partij op niets uitgelopen, omdat de formerende partijen hem te vooruitstrevend vinden.

"In de afgelopen periode heeft GroenLinks Raalte formatiegesprekken gevoerd", laat Mulders weten. "In deze gesprekken heeft GroenLinks haar ambities uitgesproken op onder andere de thema's energie en duurzaamheid. De formerende partijen hebben aangeven de ambities van GroenLinks te vooruitstrevend te vinden. Daarom zijn de coalitiegesprekken met GroenLinks gestopt."

Zo wacht GroenLinks volgens Mulders al maanden op een nota over het realiseren van duurzame energie binnen de gemeente Raalte. Inwoners mogen nog niet vergunning-vrij hun eigen energie voor eigen gebruik opwekken. Bij nieuwbouw wordt niet gekozen om minimaal één dakhelling op het zuiden te plaatsen, wat de opbrengst van zonnepanelen zou vergroten.

Mulders: "We kunnen niet anders dan hopen dat de coalitie serieus werk gaat maken van de energietransitie en komt met een concreet duurzaamheidsbeleid. De bestaande coalitie heeft een horizon tot 2050 voor een duurzaam Raalte. GroenLinks is vooral benieuwd naar de ambities voor deze raadsperiode."

|Doorsturen

Erik Groen

2018-05-16 21:18:34

Misschien is Raalte wel te nuchter voor het wensdenken van GL

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer