GroenLinks Raalte steunt de gemeente Raalte in de landschapsprijs

GroenLinks Raalte steunt de gemeente in de strijd de gemeentelijke Landschapsprijs 2017 binnen te slepen. Raalte is samen met Steenwijkerland en Almelo genomineerd door Landschap Overijssel die daarmee gemeenten stimuleert aandacht te schenken aan haar landschap.

Om de prijs in de wacht te slepen stelt GroenLinks Raalte voor snel een aantal maatregelen te treffen. Zo zou Raalte een principebesluit kunnen nemen geen megastallen binnen haar gemeente te dulden. Megastallen hebben de grootte van fabrieken en ze zijn per definitie lelijk in het buitengebied. Ook stelt GroenLinks voor boeren vriendelijk te verzoeken het hooi dat ze tegenwoordig in grote plastic rollen verpakken, uit het zicht te onttrekken voor passanten. Een mooie meidoornhaag rondom de opslagplek voegt meteen een historisch landschapselement toe.

Ook stellen ze voor dat de gemeente zaadzakjes uitdeelt die burgers tijdens een wandel- of fietstocht over het platteland in de berm kunnen gooien. Binnen de kortste keren heb je dan een wilde bloemenzee waarmee je de monocultuur van gras en maïs te lijf kunt gaan. Bijen zijn daar maar wat blij mee. Als Raalte de bermen dan niet eerder maait dan na het broedseizoen hebben vogels meteen meer overlevingskans.

Ook zouden we boeren willen stimuleren te innoveren door hun land te gebruiken als voedselbos of om meer diverse producten te verbouwen. 
Innoveren, je kunt ervoor kiezen.

GroenLinks Raalte

|Doorsturen

jan

2017-08-09 15:44:35

De partij van Burgemeester Dadema wil de Landschapsprijs 2017 voor Raalte pas steunen ALS er geen megastallen komen en de boeren meer variatie in het landschap brengen. En dat de gemeente de bermen pas na het broedseizoen maait.
Als dat is gebeurd DAN pas stemt GroenLinks voor het Raalter groenbeleid. Het Raalter landschap is zo groen als het gras bloemen worden gezaaid om het ergste groen wat op te leuken of te wel window dressing.
Onbegrijpelijk is dat het groenbeleid van de gemeente Raalte genomineerd is voor de Landschapsprijs.      

Piet

2017-08-09 23:08:56

Men zegt altijd dat er meer blauw op straat moet komen. Nou gisteravond waggelde ik vanuit de kroeg terug naar huis, zo blauw als een tientje.

jan

2017-08-10 14:17:48

Hé Piet
Woensdagavond is bokavond, dan zetten we de bloemetjes lekker buiten.

Groene Gait

2017-08-14 13:34:14

Jan snapt het nog niet helemaal.

GroenLinks is voor een mooier Raalter landschap en tegen megastallen zoals in Marienheem. Dergelijke stallen zijn grootschalige industrie en dat hoort op en industrieterrein. Een dubieus bedrijf als Straathof wil je niet naast een woonkern hebben.

Een mooie landschap is een aanmoedigingsprijs voor groenbeleid dat met hulp van GroenLinks is opgezet. Nu nog uitvoeren om de groene woestijn weer wat biodiversiteit te geven. 

En een goede burgemeester delen we graag met alle burgers van Raalte. Die staat boven de partijen en is er voor Jan en alleman.

Piet

2017-08-15 23:52:48

He Jan..

Ja leuk joh, bok avond. Ga ik mee..

Wat heeft dat nu weer met de landschapsprijs te maken, on topic. oelewapper met je langdradige comment.

jan

2017-08-16 19:50:24

Hé Piet gezellig,

Groene Gait zegt mega stallen op het industrie terrein. De indusrtrietereinen liggen toch in het dorp. Inderdaad het slaat allemaal als een tang op een varken. Raalte groenbeleid? Hu laat eens zien dan!.

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer