Gemeente Raalte maakt kans op landelijke trofee

De gemeente Raalte maakt samen met haar inwoners een omgevingsvisie. Hoe moet de toekomst van onze omgeving er uit zien? Voor de zomer namen 1079 inwoners de tijd om in gesprek te gaan over deze vraag. En dat viel op. Het ministerie van Binnenlandse Zaken nomineerde de gemeente voor de Aan de slag Trofee 2018.

Om de trofee te bemachtigen zijn publieksstemmen nodig. En het is nu mogelijk om te stemmen.

Wethouder Wout Wagenmans: ‘De nominatie is een groot compliment voor iets dat we hier heel normaal vinden; verantwoordelijkheid nemen voor je eigen omgeving én altijd het gesprek met elkaar aan willen gaan. Die mentaliteit wordt gezien. De nominatie biedt een kans een kans om aan heel Nederland te laten zien wat onze gemeente bijzonder maakt’.

De jury zegt over de nominatie: ‘Raalte heeft lef laten zien! Een mooi open proces met de samenleving en de ruimte die er kennelijk is om de dingen anders te doen, maakt dat de gemeente Raalte deze nominatie zeker verdiend’.

Op 10 september reikt minister Ollongren van het ministerie van Binnenlandse Zaken de trofee uit aan de winnaar tijdens de landelijke bestuurdersbijeenkomst ‘Aan de slag met de Omgevingswet’.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer