D66 Raalte roept reizigers op: meld problemen op traject Raalte - Zwolle

D66 Raalte roept reizigers op de lijn Raalte-Zwolle op, om problemen op het spoor te melden. Volgens de partij is de huidige capaciteit op de verbinding nog altijd onvoldoende, ondanks eerdere beloften om meer treinstellen te laten rijden.

Raadslid Peter Moorman schrijft: "Op 8 december heeft de fractie van D66 Raalte vragen aan het college van B&W gesteld over de capaciteit van de treinstellen van de nieuwe vervoerder, Keolis/Blauwnet, op de lijn Enschede – Zwolle v.v. per 10 december. Uit de beantwoording van het college van 10 januari 2018 blijkt dat zij navraag hebben gedaan bij de provincie. Daaruit komt naar voren dat, zoals al bekend was, de nieuwe Intercity pas rond de zomer door naar Zwolle rijdt. Tot die tijd gaat de Intercity alleen tussen Raalte en Enschede rijden.

Bovendien blijkt uit de beantwoording dat de voeding van het onderstation naar treinstation Raalte te licht is uitgevoerd, waardoor de treinen van Keolis (die relatief veel stroom vragen) niet op vol vermogen kunnen rijden.

Door de fractie van D66 is aangegeven dat er met name in de spits onvoldoende zitplaatsen zijn. De balkons staan propvol. In Heino kunnen reizigers soms niet meer instappen vanwege de drukte. Dit is volgens de fractie niet iets van de laatste maanden, maar speelt al veel langer. Volgens B&W is de situatie inderdaad nog niet optimaal. Om dit op te vangen worden, volgens het college, de stoptreinen langer gemaakt. Mocht blijken dat de huidige capaciteit van de verbinding onvoldoende is, dan is B&W bereid om in overleg met de provincie te gaan.

Volgens de D66 fractie zijn de treinstellen niet langer gemaakt. Althans, er rijden in de spits niet meer treinstellen, waardoor de capaciteit nog steeds onvoldoende is. D66 roept reizigers op de lijn Raalte-Zwolle v.v. op, om problemen te melden via www.d66Raalte.nl."

|Doorsturen

Loes

2018-01-12 09:29:00

Dit is inderdaad niet normaal, gevaarlijk gewoon!

Anouk

2018-01-12 09:46:54

Mijn collega komt elke dag te laat door de drukte in deze trein. Waar kan ik een klacht indienen?!

Peter Moorman

2018-01-12 11:57:19

D66Raalte heeft een meldpunt ingericht. U kunt uw klachten hier melden: https://raalte.d66.nl/2018/01/11/problemen-capaciteit-treinstellen-op-lijn-enschede-zwolle/

Wij verzamelen de klachten en zullen samen met de D66 fractie bij de provincie aandringen op het inzetten van meer treinstellen op het traject Raalte-Zwolle v.v.

Peter Moorman

Raadslid D66Raalte

Rial Intrek

2018-01-14 11:18:48

Het is schandalig; soms is veevervoer beestachtig, maar deze situatie heeft veel geassocieerde kenmerken. Propvol, zeer gevaarlijk, met een eersteklas ticket plaats op de WC...en 's morgens reizigers die ontzettend stinkende winden laten. Bah.

H Drenth

2018-01-15 07:35:45

Beste reageerders. Zet eens u volledige naam bij een reactie.Hier zou de redactie ook voor moeten zorgen . Dan is en blijf je zuiver. 

Maar D66 het is zeker bijna verkiezingstijd.Dat jullie nu met dit voorstel komem. Waar waren jullie 4 jaar? En denken jullie nu werkelijke dat D66 in de Tweede  Kamer hier zich druk om maakt. Kom op Droom verder.Ze weten amper waar Raalte ligt.  Het is niet het Westen. Het openbaar vervoer is in zijn totaliteit slecht. Dat is al jaren zo en zal verder toenemen. 

Bert Terlouw

2018-01-15 23:28:15

Beste H. 

D66 landelijk weet beslist wel waar Raalte ligt :) Daarbij...het is juist D66 Overijssel geweest die als initiatiefnemer sterk heeft ingezet op een goede, snelle en duurzame (elektrische) treinverbinding, ook 4 jaar geleden al. Sterker nog..ik was destijds zelf statenlid en de statenfractie heeft de zaak aangezwengeld in 2013. Dat het om andere (uitvoerings) redenen nu niet goed loopt en mensen als sardines in een treinblik Reizen mag u ons niet aanrekenen. Houdt u zich a.u.b aan de feiten voordat u allerlei onzin in de wereld gooit. En ja....zaken gaan ook in campagnetijd gewoon door, of u dit nu leuk vindt of niet. Ik zou zeggen..vul het formulier eens in zodat u constructief meewerkt aan een helder signaal. 

Rial Intrek

2018-01-16 10:07:09

helemaal correct Bert, zo is 't maar net. De verantwoordelijke uitvoerder Keolis/Blauwnet treft hier blaam; zeker niet D'66. We moeten het formulier invullen en ja, inderdaad is 't campagnetijd, maar niet alles moet en kan gewoon geassocieerd worden met deze tijd van (aankomende) campagnes/ zieltjeswinnenrij... Een reactie als hiervoor slaat dan ook helemaal nergens op, a.h.w. als een lul op een drumstel.

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer