BurgerBelangen vraagt opheldering over plannen zendmast Mariënheem

BurgerBelangen maakt zich zorgen over de mogelijke komst van een zendmast in Mariënheem. De partij vraagt het college in Raalte middels een brief om opheldering.

“Deze week werden we geïnformeerd door inwoners dat zij andermaal, via een bericht op de gemeentelijke pagina van het Weekblad voor Salland, moesten vernemen dat er een aanvraag ligt voor de plaatsing van een antennemast, nabij de bebouwde kom van Mariënheem”, schrijft Henny Lammers namens de fractie van BurgerBelangen.

De partij wil van het college weten of het inderdaad medewerking verleent aan het plaatsen van de antennemast en hoe dit strookt met de afspraak dat KPN actief contact zou zoeken met PB Mariënheem en de indieners van de zienswijzen. Als het aan BurgerBelangen ligt komt er geen zendmast zo dicht bij de bebouwde kom van Mariënheem.

Lammers: “We hebben eerder gepleit voor het opstellen van Antennebeleid, waarbij richtlijnen kunnen worden opgenomen inzake een minimale afstand van masten tot de bebouwde kom.” De partij wil van het college weten hoe het nu denkt over het opstellen van een Antennebeleid.

|Doorsturen

piet

2018-09-20 23:01:27

Als ze in Marienheem goed bereikbaar willen zijn dan moeten ze niet zeuren.

Henny Lammers

2018-09-21 07:22:18

@Piet,

De intentie van het verhaal is ook niet dat Marienheem de komst van de mast wil tegenhouden, zeer zeker niet, echter wil men graag betrokken worden (en meedenken) in het zoeken naar de juiste plaats.

Door bewoners te betrekken bij je plannen (Burger Participatie) ontstaan er creatieve mogelijkheden en maken plannen veel sneller acceptabel.

Bij 1 zijdige besluiten die impact hebben op de leefbaarheid in woonomgevingen weet je bij voorbaat al dat je reacties krijgt van de bewoners.

piet

2018-09-21 12:57:31

Hoi Henny

Ik snap je verhaal wel degelijk.Maar wat is het probleem dan dat de KPN al een plek had voor die mast en dat de bewoners er op tegen zijn? Gaat het om het uitzicht of de straling waar je ook zoveel over hoort.

Kortom ik woon zelf ook inde buurt van 2 masten en hoogspanning.

Henny Lammers

2018-09-21 13:36:30

Hoi Piet,

Het gaat hier zeker meer om de angst van stralings gevolgen en minder om het uitzicht.

Maar vooral is er behoefte aan overleg/afstemming met KPN. De afspraak was dat PB Marienheem hier in gekend zou worden, KPN heeft dit helaas verzaakt. En afspraak is afspraak! Nietemin, dit kan alsnog! Samen moeten ze hier uit kunnen komen.

Bedankt voor je reactie!

piet

2018-09-22 19:57:30

Henny

Ik lees als het aan Burgerbelangen ligt komt er geen mast kort bij de bekomde kom.Maar als de mast wel buiten de kom geplaatst wordt zit je weer met de toekomst als Marienheem uitgebreidt wordt of heb ik het mis.

Henny Lammers

2018-09-23 09:46:17

Piet, daarom vinden wij dat deze gesprekken met Plaatselijk Belang moet plaatsvinden!

Piet

2018-09-23 13:25:17

Henny dankjewel voor je reactie. 

Albert

2018-09-25 10:11:12

Die krengen moeten iets van 35km uit elkaar staan, maximaal. Ik ben geen techneut op dat gebied maar ik heb deze techniek m'n leven lang overschat. Ik dacht dat je met enige tientallen masten in Nederland de dekking wel voor mekaar zou hebben. Niet dus.

Piet

2018-09-25 23:43:15

Verkeerd in geschat Albert. Die van tmobile staan nog korter bij elkaar volgens mij vergeleken met kpn. 

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer