PvdA Olst-Wijhe uit zorgen over gebrek aan woonruimte voor jongeren

De gemeenteraadsfractie van de PvdA Olst-Wijhe uit zijn zorgen voor jongeren die op zoek zijn naar een huurwoning. De wachttijd voor een huurwoning bedraagt 2 jaar. Dat is gebleken uit recente cijfers van Salland Wonen. Directeur Kool van Salland Wonen gaf via de media toe dat het vooral de jonge Olst-Wijhenaren zijn die soms lang op een woning moeten wachten. De PvdA heeft het college hierover schriftelijke vragen gesteld.

De fractie wil weten of B. en W. de mening van de directeur van Salland Wonen deelt is dat jongeren soms lang op een woning moeten wachten. Ook wil de fractie weten hoe het college aankijkt tegen de extra druk die zorginstellingen als Ygdrasil op lokale woningmarkt leggen.

De PvdA suggereert het college verder in samenwerking met Salland Wonen te komen tot een pilot voor zogeheten tiny houses. “Verder is het misschien een gedachte om van eengezinswoningen tijdelijk groepswoningen te woningen”, aldus de fractie in de brief richting college.

Op initiatief van de PvdA onderzoekt het college de mogelijkheid om over te gaan tot het herinvoeren van de starterslening. De fractie wil weten hoe ver het college hier mee is.

|Doorsturen

geldjes

2017-08-14 20:00:11

Inderdaad. Zorg instellingen hebben gezamenlijk reeds 17 panden in het centrum van Wijhe verovert. Ze maken dikke winsten met de begeleiding van "zorgenkindjes" .  Dit ten koste van de woonruimte voor jongeren en ouderen in Wijhe.

Stop deze commerciële zorgaanbieders

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer