Informateur Olst-Wijhe adviseert GB, CDA en VVD aangevuld met D66

Informateur Piet van Dijk, burgemeester van het Drentse Aa en Hunze heeft zijn rapport aangeboden aan Marcel Blind, lijsttrekker van GemeenteBelangen de grootste partij in Olst Wijhe. Gemeentebelangen Olst-Wijhe is daarbij qua stemmenaantal de grootste partij geworden en heeft derhalve het initiatief genomen om te komen tot een nieuw coalitieakkoord. 

Op 3 april is Van Dijk begonnen met zijn opdracht. Op 6 en 7 april zijn verkennende gesprekken geweest. De partijen is gevraagd wat de fracties als belangrijkste opgaven voor de komende raadsperiode zien en wat dit betekent voor de eerstvolgende stappen richting een bestuurlijk akkoord.

"Op basis van de gevoerde gesprekken kom ik tot de conclusie dat voortzetting van de bestaande coalitie van GB, CDA en VVD aangevuld met D66 het meest aansluit bij de eerder genoemde uitgangspunten. Een dergelijke coalitie heeft een stabiele meerderheid, een breed draagvlak in de raad, voldoende programmatische verbinding en er is een voldoende mate van onderling vertrouwen. Tussen deze partijen kan een akkoord op hoofdlijnen worden gesloten dat de raad ruimte biedt voor nadere invulling", zo schrijft van informateur Piet van Dijk. 

De partijen zullen binnenkort met elkaar om tafel gaan en onderzoeken naar mogelijkheden. 

 

Lydia Pieters formateur in Olst Wijhe.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer