Wethouder Melenhorst reikt Beweegdiploma uit in Tijenraan

Woensdagmiddag 11 juli was sporthal Tijenraan het middelpunt van een groot Beweegfeest. Ruim 110 kleuters opntvingen hun Beweegdiploma uit handen van de nieuwe wethouder sport Dennis Melenhorst en directeur Sportbedrijf Raalte Peter Gras. In totaal zijn er maar liefst 225 Beweegdiploma’s door Sportbedrijf Raalte uitgedeeld aan de leerlingen van de basisscholen waar een combinatiefunctionaris/vakleerkracht gymnastiek aan groep 2 de gymlessen geeft.

Onderdelen die tijdens het spelfeest werden uitgevoerd waren onder andere: balanceren, mikken, rollen, zwaaien, stuiteren met een bal en hinkelen. Alle kleuters lieten zien dat ze deze onderdelen goed beheersen en haalden daarmee hun Beweegdiploma, onder het toeziend oog van vele trotse ouders op de tribune in de sporthal.

De kleuters die het Beweegdiploma in ontvangst hebben genomen kwamen van basisscholen de Bolster, de Korenbloem, de Vogelaar, Brede School Kwintijn uit Raalte, de Springplank uit Heino, St. Antoniusschool uit Mariënheem, Bernadetteschool uit Heeten en Esmoreit uit Luttenberg.

Beweegdiploma
De kleuters hebben in 20 lessen tijdens hun gymles op school alle onderdelen geoefend met de combinatiefunctionaris. Alle basisvormen van bewegen komen aan de orde in dit Beweegdiploma.

Sportbedrijf Raalte is in de gymlessen van haar combinatiefunctionarissen met dit aanbod gestart, omdat de grootste motorische ontwikkeling bij kinderen plaatsvindt tussen de 2 en 6 jaar. Als kinderen vanaf 2 jaar veel en gevarieerd bewegen, leren zij hun lichaam goed te gebruiken en ontwikkelen zij de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het voor hen in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren. De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de beweeglessen kunnen ze overal toepassen, ongeacht of ze gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin.

|Doorsturen

Pietje

2018-07-12 19:43:00

Het eerste wapenfeit van de 5e Raalter wethouder kosten a € 6 000,- per FTE per maand ex pensioen aanspraken ed is een feit. Hopelijk kan ook het college van B&W en de gemeenteraad een beweegdiploma worden uitgereikt.....

Erik Groen

2018-07-15 00:23:03

Wat een vrolijke boel

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer