Veel belangstelling voor lezing over NAH in Raalte

Dinsdagavond hield deskundige Gerda Dekker bij Landstede MBO Raalte een lezing over ‘Niet-aangeboren hersenletsel’ (NAH). De belangstelling was groot, de meer dan honderd 120 luisteraars uit het (zorg-)werkveld, studenten en docenten pasten nog maar net in de grote zaal van de school.

Gerda Dekker is in het dagelijks leven senior begeleider van mensen met niet-aangeboren hersenletsel bij InteraktContour, locatie Meidoorn in Raalte. In een levendige en vaak interactieve lezing ging zij nader in op NAH, de cognitieve (niet direct zichtbare) stoornissen én de praktijk van begeleiding en behandeling.

In Nederland hebben zo’n 650.000 mensen een of andere vorm van hersenletsel als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding of operatie. Dat aantal betreft alleen de betrokkenen zelf, maar ook de levens van familie en vrienden veranderen vaak ingrijpend als iemand met hersenletsel verder moet.

Gecertificeerde training
De belangstelling voor NAH onder zorgverleners blijkt groot. Groei Opleidingen van Landstede wil het onderwerp daarom een vervolg geven met een gecertificeerde 10-weekse training bij Landstede MBO Raalte. Belangstellenden kunnen contact opnemen met tovervelde@landstede.nl.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer