Twee inwoners Raalte uitgeroepen tot Taalheld

Marga van de Merwe en Ricardo Hensema uit Raalte zijn onlangs uitgeroepen tot Taalheld van Overijssel. Dat is een onderscheiding voor mensen die zich inzetten voor een beter geletterd Nederland, zowel cursisten, die hun Nederlands flik bijspijkerden, als begeleiders. Het derde lintje ging naar Sanne Klaassen uit Hengelo. Elf personen waren genomineerd voor de verkiezing, die was georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven.

Toen Ricardo, winnaar in de categorie taalcursist, wist dat hij vader zou worden, besefte hij dat hij zijn dochtertje zou willen voorlezen en willen helpen met huiswerk. Samen met zijn werkgever ging hij op zoek naar taalondersteuning. Via het Taalpunt werkt hij al twee jaar samen aan zijn taal. Nu brengt hij het over op anderen, binnenkort wordt hij zelfs ambassadeur. Daarom heeft de jury hem gekozen. “Er gaat een wereld voor me open! Ik ben een nog stoerdere kerel dan ik al was”, zegt hij met een grote glimlach.

Marga van de Merwe (categorie taalbegeleider) begon als cursist, maar ze is zo enthousiast dat ze nu anderen begeleidt in het leren van de taal en het omgaan met de computer. Ze doet dit specifiek voor de doelgroep mensen met een verstandelijke beperking. 

Alle regionale Taalhelden mogen meedoen aan de landelijke Taalheldenverkiezing in januari. Er zijn 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij zijn laaggeletterd. In Overijssel heeft circa 11,2 procent van de inwoners tussen de 16 en 65 jaar moeite met lezen en schrijven. Kijk voor meer informatie op: www.weekvandealfabetisering.nl.

|Doorsturen

Rial Intrek

2018-09-14 11:27:37

Heel hartelijk gefeliciteerd en ere wie ere toe komt !!

Toos

2018-09-14 12:47:07

Dat moet zijn : "ere wie ere toekomt!"

Rial Intrek

2018-09-14 17:13:19

Juist. Heerlijk dat we Nederlands geleerd hebben. Daarom dus. Bedankt Toos, aan u dus ook: ere wie ere toekomt !!

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer