Samen met de Stuwzangers uit Vilsteren naar Potsdam

Sallandse Bottermarkt Groep wederom naar Tulpenfest

Het Tulpenfest in Potsdam zal dit jaar plaatsvinden op 22 en 23 april, rond de ‘Hollἅndische Viertel’ in Potsdam. De Sallandse inbreng is wederom groot, want de Sallandse Bottergroep Raalte is met 25 oude ambachten wederom present. De muzikale noot komt van Shantykoor ‘de Stuwzangers’ uit Vilsteren.

Henk Ziel uit Raalte is de grote aandrijver in het geheel. Ook zijn dochter Alie is nauw bij de organisatie betrokken. De Sallandse Bottermarkt groep Raalte zal weer goed vertegenwoordigd zijn. Ook de ‘Tulpenmeisjes’ ontbreken niet.

Shantykoor de Stuwzangers uit Vilsteren, onder leiding van de Heinose dirigent Flip Jonkman, gaat voor de zevende maal mee. Vele Duitstalige liederen staan reeds op het programma. Onlangs klonk in een stampvolle zaal van de Veldhoek in Heino nog nieuw materiaal. Dat wordt vast en zeker een succes op de ‘bὔhne’ in Potsdam. Jan de Mink verzorgt het geluid bij de Stuwzangers en ook bij andere Duitse artiesten.

Henk Ziel liet de redactie weten dat de Sallandse Bottergroep Raalte een week later te gast is in Oranienburg, niet ver van Berlijn. Daar is men aanwezig met twintig oude ambachten op het ‘Schlossfest’, samen met de volksdansgroep uit Varsseveld. Maar eerst vertrekt op vrijdagmorgen 21 april de Sallandse Bottergroep Raalte in gezelschap van de Stuwzangers uit Vilsteren naar Potsdam.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer