Poll: Ophalen restafval

Onlangs is naar buiten gekomen dat het college van burgemeester en wethouders van Raalte met ingang van 2018 de afvalinzameling op zijn kop wil zetten. De inwoners van Raalte kunnen nu hun grijze container één keer per vier weken langs de weg plaatsen. Het college wil dit veranderen naar één keer per acht weken.

Meerdere lokale partijen hebben al gereageerd op onze website. Gemeentebelangen schreef dat zij voor het voorstel zijn. De VVD liet aan Salland Centraal weten dat het afval gewoon één keer in de vier weken moet worden opgehaald. Ook op onze Facebookpagina staan de nodige reacties op het idee.

Op dit moment kan 70 procent van het in de gemeente opgehaalde huisvuil worden gerecycled. Dat percentage moet in 2020 op 75 procent zitten, zo heeft het college besloten. Bovendien wil Raalte naar maximaal honderd kilo restafval per inwoner. Maandag werd al duidelijk dat er in de gemeenteraad geen draagvlak is voor het plan. Maar wat vindt u van het plan? De poll van deze week luidt:Schoolfruit
De poll van vorige week was: “Schoolfruit verplichten op school is Europese betutteling!” De stemmen zijn nagenoeg gelijk verdeeld, een zeer kleine meerderheid is het eens met de stelling. Nederland krijgt dit jaar zo'n vijfenhalf miljoen euro van de EU. Dit is een subsidie die bedoeld is om de kinderen te stimuleren gezond te eten.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer