Keuze voor overkapping ijsbaan in centrum Raalte betaalt zich tijdens eerste weekend al uit

Het was een bewuste keuze van Raalte on Ice; in tegenstelling tot bijvoorbeeld de ijsbaan in Nijverdal heeft die op de Grote Markt in Raalte een overkapping gekregen. Dat kost uiteraard extra geld, maar het betaalde zich direct uit; de flinke sneeuwval van dit weekeinde had geen enkele invloed op de baan.

Foto: Arnold Roolvink

"Mooi dat we dus voor die overkapping gekozen hebben", zo constateerde een tevreden Marc Roescher vrijdagavond tijdens de officiële opening terwijl de sneeuw in flinke hoeveelheden buiten naar beneden kwam. Samen met zijn medeorganisatoren van de stichting Raalte on Ice was hij even daarvoor getuige geweest van een flitsende openingsshow met muziek, laserstralen, kunstschaatssters en veel vuur.

In het speciale 'ijscafé' naast de ijspiste had hij daarvoor de tientallen bedrijven bedankt die op de een of andere wijze hebben bijgedragen aan 'Raalte on Ice'. "Burgemeester Martijn Dadema vroeg me net hoeveel bedrijven hebben meegedaan. Dan denk ik dat het er ergens tussen de 35 en 40 moeten zijn geweest," zo vertelde Roescher die ook Ton Groot Beumer bedankte; "Die kwam dit jaar namens het Platform Toerisme en Recreatie bij ons met de vraag of we het toch weer een keertje wilden proberen. Daarna kwam alles, vooral in de laatste maanden, in een echte stroomversnelling."

Niet alleen bedrijven en het ROV (Raalter Ondernemers Verbond) hebben meegeholpen of gesponsord. Tot en met zondag 9 januari zijn er elke dag (uitgezonderd Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag) vrijwilligers nodig voor de kaartverkoop (6 euro per dag) en de verhuur van de speciale schaatsen (eigen schaatsen kunnen niet gebruikt worden). "Dan ga je dus kijken naar vrijwilligers die net wat meer tijd hebben dan anderen. Zo kwamen we bij de Roalter Jongs terecht. In ruil voor een bescheiden bijdrage voor hun kas leveren zij hier dertig dagen lang de bezetting," zo toonde Roescher zich blij met het Raalter mannenkoor.

Blij was hij ook met de medewerking van de gemeente Raalte die onder meer straatmeubilair zoals lantaarns verwijderde van de Grote Markt. Dat is een andere houding dan zo'n 9 jaar geleden toen Roescher samen met Roné van der Vliet al het idee voor de tijdelijke kunstijsbaan opperde. "Bij de gemeente wordt nu meer in mogelijkheden dan onmogelijkheden gedacht", zo klonk het als verwijzing naar waarom het destijds niet lukte. "Wethouder Jacques van Loevezijn heeft zich vanaf het begin voor ons ingezet. Kleine hobbeltjes werden steeds vlot glas gestreken."

Het is een kwestie van 'de aanhouder wint' geworden', zo vond de wethouder zelf. "Daarom wil ik een groot applaus voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Ik wens iedereen komende weken heel veel plezier en reken erop dat we volgend jaar weer Raalte on Ice hebben." Dat laatste lijkt vrij zeker. De organisatie heeft al eerder laten weten dat Raalte on Ice in ieder geval drie jaar achtereen zal worden gehouden.

In totaal is er per jaar een kleine ton nodig. De helft daarvan komt van sponsors (in geld of natura) , de andere helft van entreekaartjes en de omzet van het speciale ijscafé, dat komende weken door Leon Alferink (Grand Café Neuf) en Steven Poppe (Hotel de Zwaan) gedreven zal worden. "Het allerbelangrijkste is extra reuring, sfeer en drukte voor het hele centrum van Raalte in deze speciale periode rond de feestdagen. Daar profiteren zowel de winkels als horeca van", zo weet Mirjam Poppe, een van de organisatoren.

Meer info; www.raalteonice.nl 

Kader met raster: Fotowedstrijd

|Doorsturen

Frits

2017-12-18 16:43:37

Helaas is door die overkapping het in oktober beloofde 'pittoreske' van deze ijsbaan totaal van de baan 'geveegd'. Het is nu gewoon een lelijke feesttent die 4 weken in het centrum staat. Maar blijkbaar wel succesvol.

Joop

2017-12-18 19:09:59

Ja Frits, zo zie je maar weer.. ook in Raalte draait alles alleen maar om de knikkers .....

Frits

2017-12-19 09:31:47

Daar zijn ze in raalte meester in, Joop!

jopie

2017-12-19 22:22:21

lekker positief weer heren !!

Henk

2017-12-21 10:32:45

Ik liep gisteren langs de ijsbaan in Zwolle centrum. Met alle respect, dat ziet er toch wat professioneler - lees pittoresker - uit. Met nep hout proberen ze er in ieder geval wat gezelligs van te maken. Evengoed blijkt het in Raalte ook succesvol te zijn, maar ik zou zeggen verbeterpuntjes voor volgend jaar!

zie https://indebuurt.nl/zwolle/doen/yes-de-schaatsbaan-in-zwolle-wordt-weer-opgebouwd~14847/

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer