Sprinter vertrekt niet exact ieder half uur vanuit Raalte en Nijverdal, maar de ene keer 3 á 4 minuten vroeger

Informatie over de nieuwe treinen tussen Zwolle - Enschede

Vanaf maandag 10 december worden de NS treinen vervangen door de zogeheten Blauwnet treinen. De dienstregeling wordt door Keolis Blauwnet gerealiseerd. Momenteel vertrekt er om het half uur één trein tussen Zwolle en Enschede. Vanaf 10 december niet meer. Dan zullen er namelijk ieder uur twee intercity's rijden en twee sprinters. Hieronder leest u alle informatie over de toekomstige dienstregeling.

Bron: Keolis Blauwnet

Op alle dagen van de eerste tot en met de laatste trein gaan er ieder half uur Sprinters rijden op het hele traject Zwolle – Enschede. De Sprinters stoppen op alle tussengelegen stations.

Op maandag t/m vrijdag ongeveer van 6.30 tot 19.30 gaan er Intercity’s rijden op het traject Raalte – Enschede. De Intercity’s rijden ieder uur en stoppen onderweg alleen in Nijverdal, Almelo en Hengelo. Reizigers kunnen daarmee in 37 minuten van Raalte naar Enschede reizen. 

De Intercity gaat naar verwachting vanaf zomer 2018 van Raalte doorrijden naar Zwolle. Daarvoor moet in Zwolle eerst een extra perron gebouwd worden.

Treinen wachten 3 á 4 minuten in Raalte of Nijverdal
Omdat niet ieder station een extra spoor heeft staat de sprinter 3 á 4 minuten stil in Raalte óf Nijverdal om te wachten op de Intercity. Tussen deze stations kan maar één trein tegelijk rijden. In Heino, Raalte en Nijverdal moeten de treinen dus op elkaar wachten.

Volgens Keolis zal de Sprinter niet exact volgens aangegeven tijd vertrekken en dus kan het voorkomen dat de trein 3 of vier minuten eerder verterkt. Let wel: dit geldt volgens Keolis alleen voor station Raalte en Nijverdal. Door de ongebruikelijke constructie kan de Intercity blijven rijden. Volgens Keolis profiteert iedere reiziger daarvan. Ondanks dat de Intercity alleen doordeweeks rijdt zal ook in de avonden en in het weekend gelden dat de trein soms eerder vertrekt. 

Wachttijden
Richting Zwolle:
Het ene half uur staat de trein 3 minuten (aankomst .13, vertrek .16) in Nijverdal en is er in Raalte een normale halteertijd.
Het andere half uur staat de trein 4 minuten (aankomst .51, vertrek .55) in Raalte en is er in Nijverdal een normale halteertijd.

Richting Enschede:
Het ene half uur staat de trein 4 minuten (aankomst .05, vertrek .09) in Raalte en is er in Nijverdal een normale halteertijd.
Het andere half uur staat de trein 4 minuten (aankomst .43, vertrek .37) in Nijverdal en is er in Raalte een normale halteertijd.

 

 

|Doorsturen

Aanneke de jong

2017-12-08 07:43:44

Aanstaande maandag is het 11 december.

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer