IJsbaan in centrum Raalte: it giet oan

Stichting Raalte on Ice is druk bezig met de voorbereidingen van de komst van een ijsbaan in het Raalter centrum. Van zaterdag 9 december tot en met zondag 7 januari ligt er op de Grote Markt een kunstijsbaan (met echt ijs) van dertig bij vijftien meter. Stichting Raalte on Ice is een initiatief van een aantal Raalter ondernemers. Hun doel: meer reuring en plezier in het centrum.

De ijsbaan is gedurende die hele periode dagelijks geopend (met uitzondering van Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag). De Roalter Jong's zorgen ter plekke voor de begeleiding en bemanning van de voorzieningen. Schaatsen kunnen ter plekke worden gehuurd (6 euro inclusief entree). Zo'n ijsbaan is een flinke investering. Die wordt betaald door een aantal sponsoren, het ROV en de gemeente Raalte. De komst van de ijsbaan wordt omlijst met diverse activiteiten en extraatjes. Zo krijgen scholen gelegenheid om gebruik te maken van de ijsbaan en komt er een ijscafé (met warme choco, glühwein en koffie).

Bovendien wordt er een curlingcompetitie georganiseerd. Teams dienen uit minimaal vier personen te bestaan en spelen sowieso twee avonden; de best presterende teams vaker. De deelnamekosten bedragen 350 euro (inclusief hapjes en drankjes). Inschrijven via de website www.raalteonice.nl. De inschrijving loopt inmiddels al lekker vol. Bij de ijsbaan komt een camera te staan. Beelden worden gestreamd via de site. Er volgt nog een speciale krant, waarin alles uit de doeken wordt gedaan.

Zie verder: www.facebook.com/raalteonice/

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer