Henri Groote Schaarsberg in gesprek met omwonenden over zonnepark

 De plannen van Henri Groote Schaarsberg om een zonnepark te ontwikkelen op zijn grond aan de Stobbenbroekerweg in Raalte, hebben voor nogal wat beroering gezorgd in zijn omgeving. Henri is echter blij dat de meeste buren met hem in gesprek zijn. “Waardoor zij op de hoogte blijven en kunnen meedenken met het ontwerp. Die gesprekken zullen dan ook zeker gevoerd blijven worden”, vertelt hij.

Henri krijgt bij zijn plannen ondersteuning van ontwikkelaar Solar Provider Group (SPG). “We willen een park ontwikkelen dat past in de omgeving en voordelen biedt voor de gemeente en de regio. Voor mij is dit een mogelijkheid om mijn grond door te geven aan de zesde generatie. Doorgaan zou nu een te grote investering zijn, gezien mijn leeftijd en de kinderen zijn nog te jong om het stokje over te nemen.”

SPG gaat helpen met het ontwikkelen van zonnepanelen op de daken van de omwonenden. Bovendien is SPG in gesprek met energiemaatschappijen om goedkopere stroom te kunnen leveren aan de buurt. “In samenwerking met lokale initiatieven is het zelfs mogelijk om als inwoner van Raalte je eigen zonnepaneel te kopen van het project.” SPG is ook in gesprek met bedrijven uit de regio die het zonnepark kunnen bouwen en onderhouden.

“Er zijn daarnaast ook bedrijven nodig om de groenvoorzieningen van een zonnepark te planten en onderhouden. Ten slotte is SPG van plan om de Sallandse Vierdaagse te betrekken bij het zonnepark. SPG is nog met meerdere bedrijven en organisaties in gesprek om zoveel mogelijk voordelen te kunnen bieden aan het bedrijfsleven van Raalte.”

Op dit moment wordt er in overleg met de buren aan het ontwerp gesleuteld. Zo zijn er al delen toegewezen als non-zonnepark en wordt er nagedacht over extra invullingen voor de 34 beschikbare hectaren. “De totale oppervlakte wordt dus niet alleen gebruikt voor de zonnepanelen, maar wordt ook ingezet om de landschappelijk waardes van Salland te bevorderen. Met dit zonnepark wordt de biodiversiteit vergroot en komt er meer ruimte voor streekvogels en insecten. Er wordt dus een ecologisch park ontwikkeld dat schone energie opwekt en bijdraagt aan de flora en fauna in Salland.”

|Doorsturen

Bas

2018-10-13 12:22:16

We hebben genoeg (grote)daken in Nederland om zonnepanelen op te leggen, waarom zou je zoveel landbouwgrond willen vernielen door te bebouwen, want dat is wat je in feite doet. Zonde!

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer