Henk Veldman geeft beiaardconcert met bekende hits

Beiaardier Henk Veldman speelt op Pinkstermaandag hits van Status Quo, Earth Wind and Fire op de klokken in de Kruisverheffingstoren in Raalte. Deze bands treden dit jaar op in het hoofdprogramma van Ribs & Blues, maar ook hits uit voorgaande jaren (o.a. van De Dijk, Golden Earring, The Beach Boys) worden ten gehore gebracht.

Inmiddels is het een mooie traditie geworden om voorafgaand aan het festival een bluesbespeling te verzorgen op het carillon in de Kruisverheffingstoren. Hoe klinken snerpende gitaren op bronzen klokken? Hoe klinken rauwe nummers over verloren liefdes en gebroken harten op kerkklokken? Hoe kun je dit vertalen naar een beiaard?

"Als beiaardier is het voor mij iedere keer weer een feest om de arrangementen geschikt te maken om ze te kunnen spelen", laat Henk Veldman weten. "Inmiddels is de lijst zo groot dat er een uurprogramma mee kan worden gevuld. Een uur lang tophits uit de programmering van Ribs & Blues van de laatste jaren. Geniet van de Raalter beiaard op Pinkstermaandag om 12.00 uur!"

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer