Gezellige drukte bij Sallandse Bottermarkt

In Raalte vond afgelopen week de vijfde Bottermarkt van het jaar plaats. Ondanks de warmte wisten veel mensen de weg naar de toeristische trekpleister te vinden.

Foto: Cynthia Vos

Mensen in klederdracht demonstreerden met veel plezier de oude boerenambachten. Zo was er te zien hoe er vroeger gewassen werd. ‘’Zo doe ik het nu zelf thuis ook niet meer hoor’’, lachte een vrouw in klederdracht. Haar was demonstratie werd met grote interesse gevolgd door twee zusjes die met hun opa en oma naar de markt gekomen waren. Ook liet een klompenmaker zien hoe je klompen maakt en waren er verschillende kramen waar druk geborduurd, gehaakt en gebreid werd. Ook de versnaperingen als oliebollen en kruudmoes vlogen over de marktkraam. De Bottermarkt is nog tot en met 22 augustus, elke woensdag van 09.00 tot 13.00 uur, te bezoeken.

|Doorsturen

janny

2018-08-09 16:16:01

ook gezellig met de andere kraampjes erbij. vooral de verse paling kraam. heerlijk!!!!  maar die verkoper zei dat hij voor de boerendag geen bericht heeft gehad terwijl hij er 10 jaar staat, en er dit jaar ook weer wil  staan. kan de organisatie dat niet voor elkaar maken,==

Toos

2018-08-09 18:52:29

Kan ie toch zelf ook even vragen?

janny

2018-08-09 22:42:15

Toos, hij heeft het wel gevraagd maar zijn plaats is bezet.

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer