‘Stop nooit met spelen’

Flierefluiter met zilver bekroond door ANWB

De ANWB bekroonde De Flierefluiter dinsdag in Utrecht met een zilveren bokaal. Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden ruim 100.000 stemmen uitgebracht. Het Raalter in- en outdoor speelparadijs werd geëerd met een tweede plaats als leukste uitje van Overijssel.

Eigenaar Erwin Pronk beklom trots het podium: “Voor iedereen is spelen gezond, dus deze prijs is een prachtige waardering van ons dagelijks werk.” In het buitengebied van Raalte ligt de focus op actief spelen. “Dus zoveel mogelijk klimmen, fietsen, glijden, rennen en gek doen zodat de kinderen hun energie kwijt kunnen. Ouders kunnen ondertussen testen of ze net zo lenig zijn als hun kinderen, of genieten op het binnen- of buitenterras.”

Erwin vertelt: “Vooral na de campagne van SIRE het afgelopen jaar over 'laat jij jouw jongen, genoeg jongen zijn?' en de discussie die daarna los kwam, beseffen steeds meer mensen dat kinderen vooral moeten kunnen spelen. Daar ben ik blij mee. Veel kinderen krijgen tegenwoordig een stempel, omdat ze te druk gedrag vertonen. Wij geloven dat kinderen zo’n dertig jaar geleden ook wel vol drukte waren, maar doordat er fanatiek binnen en buiten gespeeld werd, viel dat minder op. Ze konden hun energie veel beter kwijt. Te dik zijn was ook niet zo’n groot probleem als nu. Daarom willen we dat de kinderen zich bij ons ouderwets kunnen uitleven. De zon en buitenlucht, maar ook de ontspanning na het spelen, zorgen voor de aanmaak van het gelukshormoon in je lichaam.” Lachend besluit hij: “We willen graag dat mensen hier met een gelukkiger gevoel de deur uit lopen.”

Gemeente
De afgelopen jaren is er vaak iets voorgevallen met de gemeente. “Te vaak kwamen we negatief in het nieuws. Inmiddels zijn we samen een heel eind op de goede weg. Als het om vergunningen gaat, denk ik dat de gemeente het afgelopen jaar nog nooit zoveel aanvragen heeft gehad,” grapt Erwin. “De Flierefluiter ligt op een prachtige plek in de gemeente, op een viersprong naar buurtdorpen. Er komen van verre mensen bij ons spelen. Samen kunnen we Raalte nog beter op de kaart zetten om toeristen te verwelkomen.”

De familie Pronk zit vol plannen dit jaar. In 2018 neemt Erwin het bedrijf over van zijn ouders. Ook het speelaanbod verandert. Niet alleen fysiek, maar ook in tijd. “We zijn tegenwoordig vrijwel het complete jaar geopend. Ook hebben we onze openingstijden iets vervroegd (naar 09.30 uur), omdat we merkten dat hier veel behoefte aan was voor ouders met peuters en kleuters.

Voor de grotere kinderen (en ouders) komt er een spectaculaire speeltoestel bij. Erwin: Ik vertel nog niet wat het precies is, want we zijn nu nog in overleg met leveranciers en de Gemeente. Maar het ziet er veelbelovend uit. Als dit allemaal doorgaat, zijn we de eerste in Nederland en naar mijn weten ook in Europa, met het nieuwe toestel. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen én ouders het heel erg leuk gaan vinden! Wellicht winnen we volgend jaar dan wel de eerste plek bij het leukste uitje van Overijssel!”

Meer weten? Kijk dan op www.flierefluiterraalte.nl

|Doorsturen

Rial Intrek

2018-01-11 11:11:43

Gefeliciteerd; en wel van ganser harte.Fam. Pronk was én is zeer goed bezig en ik weet dat héél veel mensen dit weten te waarderen, hetgeen zich nu ook vertaalt in die welverdiende prachtige zilveren bokaal. Da's toch fantastisch om zo ook Raalte nog's op de kaart te zetten. verstandige woorden van Erwin wanneer hij opmerkt dat er tegenwoordig te veel kinderen een ADHD "stempel" krijgen. De verklaring hiervoor geeft Pronk ook al en zo is 't. Tenslotte: s.v.p. terughoudend op (té) spectaculaire attracties.....want dat hoeft niet. Een aanvullende attractie die "past"    ... prima !! Succes.

Kees Huls

2018-01-11 12:00:07

Terechte waardering!! Gefeliciteerd!

Fam de vries

2018-01-12 14:43:21

Van harte gefeliciteerd Familie Pronk!  Een welverdiende prijs! Flierefluiter is een geweldige plek voor kinderen om zich ouderwets te vermaken. Wij als ouder genieten daar ook enorm van.  Zo te horen zijn we de komende jaren nog zeker een geziene gast op de Flierefluiter

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer