De Kern komt met gespreksgroep voor gescheiden ouders

Het Algemeen Maatschappelijk Werk van De Kern in Raalte organiseert dit voorjaar een gespreksgroep voor gescheiden ouders. In deze groep leren ouders hoe zij in hun lastige situatie toch goed met elkaar, met hun kinderen en met zichzelf kunnen omgaan.

Wanneer een gezin door scheiding uiteenvalt komen er veel vragen, zorgen en soms complexe situaties waar ouders en kinderen in verzeild kunnen raken. Hoe ouders dan omgaan met zichzelf, de ander en de situatie waarin zij gezamenlijk zitten is lang niet altijd vanzelfsprekend.

In deze gespreksgroep van drie bijeenkomsten leren ouders kijken naar hun eigen situatie van scheiding en opvoeding van hun kind. Zij leren effectieve communicatietechnieken in te zetten voor de omgang met de kinderen en in de omgang met elkaar. Deelname geeft meer inzicht in wat er speelt bij de kinderen, geeft handreikingen voor beter gescheiden opvoeden, met als resultaat minder spanning en meer rust. De ouders gaan zelf aan de slag met opdrachten uit hun eigen leven.

De gespreksgroep vindt plaats in het Kulturhus in Raalte op drie dinsdagen in het voorjaar, van 19.30 uur tot 21.00 uur. Data worden in overleg met de deelnemers gekozen. Voor deelname vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Voor opgave en vragen kan contact worden opgenomen met Anneke Krijgsheld a.krijgsheld@stdekern.nl of Roelien van Lenthe r.vanlenthe@stdekern.nl, maatschappelijk werk De Kern, telefoon: 0570-547300. Deelname aan deze gespreksgroep is gratis.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer