Boer uit Nieuw Heeten wint aanmoedigingsprijs voor voerbandmixer

Melkveehouder Richard Voorhorst uit Nieuw Heeten heeft een aanmoedigingsprijs gewonnen. Hij bedacht een oplossing om dagelijks het rantsoen te kunnen mengen zonder te hoeven investeren in een voermengwagen. Dit had niet alleen te maken met de aanschafprijs en brandstofkosten, maar ook wilde hij niet dat het voer fijn werd gemalen.

De prijzen werden uitgereikt door het Boerderij ForFarmers Innovatiefonds. Dit fonds is bedoeld om innovaties in de agrarische sector te stimuleren.

De voerbandmixer die Voorhorst maakte is een aanbouwdeel voor zijn shovel. Het aanbouwdeel heeft zowel een voerband om het voer aan te vegen, als een deel om het voer te mixen. Dit betreft een ijzeren plaat die heen en weer beweegt. Het is ook geschikt om het voer in de voergoot op te schudden of om mineralen en/of structuurrijke grondstoffen bij droogstaande koeien en jongvee bij te mengen. Beide delen kunnen afzonderlijk van elkaar gebruikt worden. Bij het aan- of afkoppelen hoeft de veehouder niet van de shovel af.

Volgens de jury verbruikt het systeem slechts een fractie van het aandrijfvermogen om een rantsoen te mengen, vergeleken met gangbare methodes. Ook wordt er minimaal CO2 verbruikt, luidt het oordeel. Kijk hier voor meer informatie.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer