Raalte houdt infoavond over vliegroute Lelystad Airport

De gemeente Raalte houdt een informatieavond over de vliegroute van vliegveld Lelystad over het Vechtdal en Salland. Dat gebeurt op woensdag 29 maart in zalencentrum Spoolder te Luttenberg.

De avond wordt gehouden in overleg met de Plaatselijk Belangen Luttenberg en Heino. Inwoners van Luttenberg en Heino en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Aanleiding voor de bijeenkomst is de zorg die de gemeenten in Overijssel hebben over de aanvliegroutes van Lelystad Airport. De gemeente Raalte wil samen met de gemeenten Dalfsen, Steenwijkerland en Hellendoorn dat er een alternatieve aanvliegroute wordt onderzocht, zodat de vliegtuigen op een hogere hoogte blijven vliegen.

Luchtvaartdeskundige
Op de informatieavond licht wethouder Wout Wagemans het collegestandpunt van de gemeente Raalte toe. Alexander ter Kuile, inwoner van Haarle en luchtvaartdeskundige, adviseert de Overijsselse gemeenten bij dit dossier. Hij geeft op 29 maart een toelichting over het probleem van de aanvliegroute boven het Vechtdal en Salland en zal ook het alternatief schetsen waar de gemeenten op willen inzetten. Na de presentatie van de heer Ter Kuile is er ruimte voor het stellen van vragen.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer