Luttenbergsfeest goed ingeluid en belooft veel goeds voor de laatste dagen

Het feest begon op donderdagavond 10 augustus om 19:00 uur met een optocht. De bonte stoet vertrok bij Booijink vanaf de berg, de route ging door het versierde dorp en had als eindstation het feesttererein, waar kort na aankomst de prijsuitreiking plaatsvond. De organisatie omschreef de optocht als een bijzonder gekleurde en zeer vrolijke optocht.

Het eerste vat bier werd geopend door toneelvereniging LUTO in het kader van het 40 jarig jubileum van hen wat dit jaar gevierd wordt.

Op deze bovenverwachte aangename avond was de publieke belangstelling groot en de reacties zeer positief. Het publiek kon dan ook genieten van diverse creaties, in allerlei soorten en maten. Grote en kleine wagens, kleurrijke loopgroepen en ook kinderen met versierde fietsen en karren sierden de Luttenbergse straten.

De jury, bestaande uit leden van het feestcomité uit het buuheusertdorp Mariënheem, had een moeilijke taak! De kwaliteit van alle creaties was zeer groot! Uiteindelijk werden de jongeren van de boerschop de winnaar met hun wagen: ‘Laagvliegend verkeer’. Zij vielen twee keer in de prijzen omdat zij ook als winnaar van de publieksprijs uit de bus kwamen.

Na de prijsuitreiking werd de avond voortgezet in de tent waar een heuse tentquiz plaatsvond om de algemene kennis van de Luttenberger te testen in: de Slimste Luttenberger. De winnaars van deze avond was de groep:’beton is voor mannen’. Vanuit deze groep kwam Jaron Lammers als winnaar uit de finale en mag zich een jaar lang de slimste Luttenberger noemen. Na de quiz gingen de voeten van de vloer en werd er nog lang gefeest. Kortom het feest is goed ingeluid dit beloofd nog wat voor de rest van het weekend.

Informatie over het programma, foto’s en uitslagen zijn te vinden op www.luttenbergsfeest.nl 

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer