Eerste StöppelKidsRally meer dan geslaagd

Rob Aa, één van de organisatoren van de eerste editie van de StöppelKidsRally die afgelopen zaterdag plaatsvond, komt bijna superlatieven tekort: “Het was geweldig, fenomenaal!” 42 eigenaren van sportwagens trakteerden evenzoveel chronisch en ernstig zieke kinderen op een rit door Salland. 

Foto: Annet van Raalten

De dag begon bij het Deventer Ziekenhuis, waar het gezelschap, rijders, vrijwilligers, gasten, sponsoren, kinderen en ouders, welkom werd geheten door Gita Gallee, bestuursvoorzitter van het Deventer Ziekenhuis. Na een gezamenlijk ontbijt vertrokken de auto’s. In Luttenberg mochten ze even vol gas op een speciaal voor de gelegenheid afgezet stuk circuit.

“Ik voel me net Max Verstappen”, zei de een. Een ander schrok zelfs een beetje van de vrijkomende pk’s. “En ook de grote kinderen genoten”, stelt Rob. Vlak voor de aankomst in Raalte mochten de kinderen nog even overstappen in andere sportwagens. De nieuwe McLaren F1 (Superserie 720; 350.000 euro schoon aan de haak), die die dag zijn debuut maakte op de Nederlandse wegen bleek daarbij de favoriet. In de Raalter promenades werden de auto’s en de kinderen onthaald met een haag van publiek.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer