Burgemeester en wethouders ontbijten bij basisschool De Gouden Emmer

Het voltallige college van de gemeente Raalte ging dinsdagochtend op bezoek bij CBS De Gouden Emmer in Heino, waar de kinderen genoten van het nationaal schoolontbijt. De collegeleden verspreidden zich onder de leerlingen en aten zelf ook een hapje mee. Zo’n 2.500 basisscholen met in totaal een half miljoen kinderen doen mee aan de week van het Nationaal Schoolontbijt.

Door aan het Nationaal Schoolontbijt mee te doen onderstreept het college van burgemeester en wethouders van Raalte het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel was er volop gelegenheid voor een leuk gesprek tussen de kinderen en de burgemeester en wethouders.

Het is het zestiende jaar dat het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer