Broeklandse WK-pool zet dit jaar Manneke Pis in

De echte interesse voor het komende WK-voetbal moet in Nederland nog op gang komen, maar voor de organisatoren van de traditionele WK-pool in Broekland is er geen enkele twijfel geweest om weer hard aan de slag te gaan.

“Twee jaar geleden bij het EK, toen Oranje ook niet mee deed, hebben we nog wel even nagedacht of we door moesten gaan. Heel snel hebben we toen besloten om dit interactieve spel weer te gaan organiseren. We vinden het gewoon heel belangrijk dat er wat gebeurt in het dorp, dat was vanaf het allereerste begin al onze motivatie. We gaan er van uit dat we ook nu, bij de tiende keer, rond de vierhonderd deelnemers krijgen. Al blijven we natuurlijk hopen op betere tijden voor Oranje”, zo zegt Jan In ’t Veld.

Samen met drie dorpsgenoten, Ben Maatman, Berry Broekhof en Stephan Bouwhuis, tekent hij dit jaar weer voor de organisatie. “In het verleden kochten we zo’n systeem, maar nu bouwen we het helemaal zelf. Dat geeft extra mogelijkheden, zo kunnen we elke dag een verslagje maken met de stand van zaken. Met veel humor.” Elke wedstrijddag kunnen de deelnemers dat verslag verwachten van de vliegende verslaggever Ben Maatman die tijdens de WK een gedeelte van zijn nachtrust hiervoor opoffert.

Bokaal
Die humor is dit jaar mede geïnspireerd door België, het team dat volgens In ’t Veld steun kan gebruiken vanuit Broekland en omgeving. “Die deelnemer die onderaan staat, krijgt namelijk een Manneke Pis-beeldje in zijn of haar voortuin,” zo lacht hij. Afgelopen keren was dat nog een groot hek (voor de hekkensluiter), maar dat is nu dus ingeruild voor het bekende symbool van de zuiderburen. “Zeker in de beginfase van het toernooi moesten we dat hek de afgelopen keren regelmatig na een nieuwe wedstrijddag weer verplaatsen. Dan merk je ook meteen dat de deelnemers niet alleen uit Broekland komen, maar ook uit bijvoorbeeld Lemelerveld en Luttenberg, uit de hele regio zeg maar.” Dat gesjouw geldt trouwens ook voor de leider van het klassement, die krijgt een grote bokaal in de tuin zolang hij of zij bovenaan staat. Op de dagen dat de Belgen op de groene mat staan, wordt een extra Rode Duivel – ronde gespeeld. Die telt niet mee voor de eindstand maar er zijn wel leuke prijzen bij te winnen. Deelnemers krijgen een dag voordat de Belgen moeten spelen de vragen per e-mail toegestuurd. Deelname daaraan is trouwens vrijwillig en gratis.

Via de website www.broeklandsepool.nl kan de tussenstand worden bijgehouden. 

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer