Lemelerberg een van de natuurwerkdaglocaties in Overijssel

De Lemelerberg is op zaterdag 3 november een van de natuurwerkdaglocaties in Overijssel. Dit jaar staat de Natuurwerkdag in het teken van ‘Groen en gezondheid’. Steeds meer mensen weten dat bewegen en groen om je heen een positieve weerslag heeft op je algehele gezondheid. Combineer deze twee en je geeft daarmee niet alleen jezelf een boost, maar ook het landschap.

Foto: Henny de Joode

Dit jaar organiseert Landschap Overijssel naast de ‘standaard’ locaties ook een aantal bijzondere locaties. Bijvoorbeeld een mantelzorglocatie, plog-locatie en een speciale single-locatie. Meld je alleen, of samen met buren, vrienden, familie of collega’s aan op www.natuurwerkdag.nl voor een locatie bij jou in de buurt. De Natuurwerkdag wordt lokaal mede georganiseerd door IVN, KNNV, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en andere groene (vrijwilligers) organisaties in Overijssel.

Van boompjes zagen op de heide tot afval opruimen en buurttuinen opknappen, ieder jaar wordt er veel werk verzet op alle natuurwerkdaglocaties in de provincie. Ploggers kunnen hun steentje bijdragen door op de Lemelerberg, gewapend met prikstok en vuilniszak, de wandelroutes afvalvrij te maken.

Groen, gezond, gezellig
Ieder jaar wordt er hard gewerkt op de verschillende locaties, maar er is ook tijd voor lol. De ochtend start gezamenlijk met koffie en thee en na afloop is er soep voor iedereen. Op vele locatie zijn ook kinderen van harte welkom. Kijk voor details, updates en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer