Dorp Welsum krijgt eigen buitenschoolse kinderopvang: BSO Natuurlijk Doen!

Direct na de zomervakantie, op maandag 4 september 2017, start buitenschoolse kinderopvang BSO Natuurlijk Doen! in Welsum, Kerklaan 22 (zijkant Dorpshuis De Bongerd). “De BSO start met buitenschoolse kinderopvang op maandag en donderdag. We hebben echter de intentie om te groeien naar kinderopvang op meerdere dagen”, aldus Hans Boon, coördinator van BSO Natuurlijk Doen! Welsum. “Met de komst van deze BSO kunnen we werkende ouders met kinderen op openbare basisschool Dijkzicht een mooie oplossing bieden voor opvang na schooltijd ín het dorp Welsum”, aldus Claudia Diepstraten, directeur openbare basisschool Dijkzicht. “Hierdoor hopen we ook dat de school in leerlingenaantal gaat groeien.”

Dit spandoek hangt aan het begin van het dorp Welsum op de dijk, als aankondiging van de komst van de nieuwe BSO Natuurlijk Doen.

Het initiatief om tot de oprichting van deze BSO te komen, is ontstaan doordat een aantal lokale vrijwilligers wil voorkomen dat Welsum een dorp zonder school wordt”, licht Boon toe. “Dijkzicht is een kleine dorpsschool direct naast de kerk, midden in het dorp Welsum, met ongeveer 25 leerlingen. Door de nieuw te bouwen woningen aan de rand van het dorp en de komst van deze BSO hopen we in leerlingenaantal te groeien”, vertelt Diepstraten. Boon vervolgt: “Als BSO-organisatie werken we daarom samen met OBS Dijkzicht. Onze visies sluiten nauw op elkaar aan. Onze visie is dat je als mens dicht bij jezelf moet blijven en in harmonie moet leven met de natuur. Als het even kan, zullen we veel met de kinderen naar buiten gaan, zoals dit ook gebeurt op school.”

Aantrekkelijk starttarief
Voor het eerste jaar heeft de Stichting Natuurlijk Doen! Welsum een zeer aantrekkelijk starttarief voor ouders, namelijk € 5,- per uur. Voor één middag komt dit neer op € 16,25 per kind. Het tweede jaar, na inschrijving, gaat de prijs naar een meer marktconform tarief van € 7,- per uur. De BSO biedt ook flexibele opvang door middel van de aanschaf van een 10-strippenkaart. Natuurlijk Doen! berekent geen inschrijfgeld.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer