Wethouder leest voor op basisschool in Wijhe

Dinsdag heeft wethouder Marcel Blind voorgelezen in de onderbouw van basisschool OBS De Peperhof in Wijhe. Dit in het kader van de Dag van de Duurzaamheid.

Door het hele land werden duurzame activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe de wereld, schoner, mooier en eerlijker kan. Het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA organiseerde in de gemeente Olst-Wijhe een voorleesactie met de wethouder op één van de scholen die deelnemen aan de pilot afval scheiden op school.

De wereld vol plastic
Wethouder Marcel Blind heeft het verhaal ‘Rietjes wens’ voorgelezen aan groep uit het boek ‘De wereld vol plastic’. Dit boek is een verhalenbundel geschreven door pabo-studenten met schrijftalent. De illustraties in het boek zijn gemaakt door kinderen van de basisschool. Na het voorlezen ging de wethouder met de leerlingen in gesprek over hoe we samen de aarde en de natuur kunnen helpen.

Speciaal cadeau
Het afgelopen jaar heeft basisschool zich samen met 9 andere scholen ingezet om een afval vrije school te worden. “Omdat jullie je zo goed inzetten heb ik een heel speciaal cadeau voor jullie hele school, namelijk een Wasteboard”, aldus wethouder Marcel Blind. Een Wasteboard is een speciaal skateboard gemaakt van gerecyclede doppen van plastic flessen. Elk Wasteboard is met de hand gemaakt en daarom uniek.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer