Opening jubileumtentoonstelling Historische Vereniging Wijhe

Vanaf Koningsdag is in het Wijhes Museum de jubileumtentoonstelling ter ere van het veertigjarig bestaan van de Historische Vereniging Wijhe te bezichtigen. Het thema is ‘Wijhe op de kaart’. De bezoekers kunnen kennismaken met de uitgebreide kaartencollectie die in het verenigingsarchief wordt bewaard.

De kaarten hebben betrekking op de bodem, archeologie, fruitteelt, spreiding streektaal, topografie, kadaster, militaire doeleinden, onderwijs, spreiding havezaten en buitenhuizen, fiets- en wandelroutes, uitbreidingsplannen, spoorlijnen, streekplannen, ruilverkaveling van Wijhe en haar buurtschappen. Ook worden oude straatnaamborden, een kompas, een antieke meetketting en atlassen getoond. Verder bestaat de mogelijkheid om met een computer de spreiding van de eigen familienaam in Nederland in beeld te brengen.

Tenslotte kunnen de bezoekers kennismaken met de verschillende spellingsvarianten van de naam Wijhe sinds de middeleeuwen. Hierbij is dankbaar gebruik gemaakt van een eerdere studie (1981) van Henk Dijk. Het Wijhes Museum is op Koningsdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer