Ingezonden: Discussie oud papier-inzameling in Olst-Wijhe

Het inzamelen van oud papier in de gemeente Olst-Wijhe staat ter discussie. Gaat de gemeente dat doen door het invoeren van een extra blauwe container? Of blijven de verenigingen dat doen? René Kral pleit voor het behouden van de huidige situatie.

"Tot heden wordt het oud papier door de scholen en verenigingen opgehaald. Dat loopt goed en daarom moet het zo blijven. Veel scholen spekken daardoor extra de kas. Voor verenigingen, zoals de “Olster Harmonie” is de opbrengst onontbeerlijk voor hun voortbestaan. Bovendien versterkt het de gemeenschapszin. Samen papier ophalen!

De overheid hoeft ook niet alles voor de burger te regelen, burgerparticipatie en eigen initiatief moeten mogelijk zijn. Als je dit bij de burger weg haalt, dan gaat men achterover leunen en wordt men lui. Er moet een evenwicht zijn tussen overheidstaken en burgerparticipatie. Gedwongen door de laatste crisis en overheidsbezuinigingen is de burger meer gaan doen en spreekt men van “civil society”. Het ophalen van oud papier door de gemeente zou dan een stap terug zijn.

Politici, die dat niet aanvoelen, missen een politieke antenne! Want hoe meer draagvlak je bij de burger ontwikkelt, des te beter is het voor de scheiding van afval."

Wijhe, 1 december 2017
René Kral

Wat vind jij?

Stemmen Bekijk resultaten

|Doorsturen

Erik

2017-12-05 16:06:38

Uh.... In Olst hebben we al de blauwe container. Ik moet zeggen dat ik niet meer anders zou willen. Overigens is deze onlangs vervangen door een 240 liter variant.

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer