Coöperatie Goed Veur Mekare bereikt mijlpaal

Voorzitter Stefan Brendeke van de dit voorjaar opgerichte coöperatie Goed Veur Mekare heeft afgelopen weekend aan twee nieuwe leden een Wakawaka aangeboden, vanwege het passeren van de mijlpaal van 150 leden. De gelukkigen waren Marco Revenberg uit Wesepe en Jos Freriks uit Middel. 

Marco Revenberg en Linda van Gelder voor hun pelletkachel

De boodschap van Goed Veur Mekare blijkt dus aan te slaan in de gemeente en zegt iets over de betrokkenheid van de mensen bij het klimaatvraagstuk en de plannen in Olst-Wijhe. Velen hebben reeds gemeld te willen investeren in projecten als windmolens en een zonnepark.

Door als coöperatie eigenaar te worden van de installaties vloeit de opbrengst terug naar de leden die geïnvesteerd hebben en naar duurzame projecten in Olst-Wijhe. Hoe meer mensen lid worden van de coöperatie en ook mee-investeren, des te gemakkelijker het wordt om de financiering rond te krijgen.

U kunt zich als lid aanmelden op info@goedveurmekare.nl.

Jos Freriks (rechts) voor zijn jongvee

|Doorsturen

een verontruste inwoner

2017-12-06 22:09:32

ik heb ernstige twijfels over dit wellicht goedbedoelde initiatief. De gemeente laat zich adviseren door Bosch en van Rijn die ook in opdracht van de duitse windmolenbouwer Prowind op zoek is naar geschikte lokaties. in het bestuur van Goed veur mekare zit ook senior adviseur van de gemeente Hans van Vliet.

Zo worden we in windmolenparken gerommeld met windmolens van straks 200m hoogte zichtbaar in heel Salland. Anders zijn ze niet rendabel! Lees maar eens de ervaringen in Emmen.

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer