Bijeenkomsten in Olst-Wijhe over asbestdakenverbod drukbezocht

In september organiseerde de gemeente Olst-Wijhe twee bijeenkomsten over het asbestdakenverbod waar Nederland waarschijnlijk mee te maken krijgt vanaf 2024. De bijeenkomsten zijn druk bezocht, er zijn veel vragen gesteld en beantwoord en de nodige informatie is verstrekt aan belanghebbenden.

Veel inwoners maken al werk van het asbestverbod door asbest te verwijderen. Het is belangrijk dat dit veilig gebeurt. Daarom kunnen inwoners die asbest gaan verwijderen gratis een veiligheidspakket afhalen bij de gemeente Olst-Wijhe.

Heb je een dak kleiner dan 35m²? Dan mag je asbest zelf verwijderen. Om dit veilig en goed te laten verlopen, staat op www.olst-wijhe.nl/asbest een handig stappenplan en korte instructiefilmpjes. Voordat je aan de slag gaat, kan je bij de gemeente een gratis veiligheidspakket ophalen. Met dit pakket kunnen twee personen veilig asbestplaten verwijderen. Op vertoon van de acceptatiebrief van je sloopmelding (zie stappenplan) kan je het pakket tijdens openingstijden ophalen bij de balie in het gemeentehuis in Wijhe en in het Holstohus in Olst.

Kijk voor meer informatie over het verwijderen van asbest op www.olst-wijhe.nl/asbest.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer