Kunstenaar uit Olst-Wijhe geselecteerd voor expositie 'De man'

Joke Proper uit Olst-Wijhe neemt van 20 juli tot en met 2 september deel aan een bijzondere expositie bij KunstaanZ in Deventer. Het thema van deze expositie is het mannelijk lichaam in al zijn gedaanten.

Met vijf modelstudies is Joke geselecteerd door curator, kunstcriticus, schrijver en tentoonstellingsmaker Rob Smolders. Als directeur van Museum De Wieger in Deurne organiseerde hij in 1994 onder andere de tentoonstelling 'Het naakt in de Nederlandse schilderkunst van de twintigste eeuw'. Hij is auteur van tal van boeken en catalogusbijdragen. Sinds 2013 houdt hij de blog www.altijdvandaag.nl bij met recensies van tentoonstellingen en boeken en commentaar op de actualiteit in de kunstwereld.

Deelnemende kunstenaars van de expositie zijn Grietje Bouman, Paul van Dongen, Sam Drukker, Luiz Figueiredo, Herman Gordijn, Barend van Hoek, Wim Izaks, Theo Jordans, Kinke Kooi, Giuseppe Mascherini, Bas Meerman, Melle, Edith Meijering, Janpeter Muilwijk, Ronald Ophuis, Joke Proper, Frans Rentink, Matthijs Röling, Lodewijk Schelfhout, Sierk Schröder, Albert Sennef, Niels Smits van Burgst, Luk van Soom, Jaap de Vries, Fred van der Wal en Co Westerik.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer