Fikret Devedzic exposeert in Holstohus

In het Holstohus in Olst is van 3 februari tot en met 24 maart een expostie te zien van Fikret Devedzic. Zijn werken zijn een combinatie van schilderen en experimenteel tekenen.

Fikret Devedzic (1956) is geboren in Bosnië en kreeg zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Sarajevo. In 1992 is hij de oorlog daar ontvlucht en heeft hij zich in Nederland (Deventer) als beeldende kunstenaar gevestigd.

Devedzic combineert verschillende technieken, met veel waardering voor de traditionele tekenvaardigheid. Het vertrekpunt ligt altijd in de figuratie, maar door de zoektocht in het lijnenspel, decoratieve motieven, kleur en een enorme gelaagdheid, ontstaat een extra abstracte laag in ieder werk. Zowel tekentechnisch als inhoudelijk ontstaat een dubbelheid.

Net als bij het impressionisme is de voorstelling ontdaan van een star omlijnde, eenzijdige realiteit. Fikret vraagt de toeschouwer in zijn zinderende tekeningen een eigen standpunt te bepalen, richting te geven en inhoudelijk te voeden vanuit wat ze zien en beleven. Het is bijna onmogelijk visueel niet in zijn werk te blijven dwalen.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer