Carnavalsvereniging Iesselzotten uit Olst gaat oud papier inzamelen

De gemeente Olst-Wijhe streeft naar een optimale en efficiënte manier van inzamelen van het huishoudelijk afval. Het oud papier en karton is één van die stromen. In de raadsvergadering van 19 februari heeft de gemeenteraad van Olst-Wijhe besloten om de inzameling van het oud papier verder te optimaliseren.

De inzameling gebeurt van oudsher door muziekverenigingen, een sportvereniging, scholen en Plaatselijke Belangen. Deze inzamelaars hebben gezamenlijk een plan opgesteld om te komen tot een uniforme inzameling. Dat plan is in die betreffende raadsvergadering door de gemeenteraad overgenomen.

Een onderdeel van dit plan is een frequente huis aan huis inzameling in de hele gemeente. Voor de kernen geldt dat dit tien keer per jaar moet gaan gebeuren en voor het buitengebied is een frequentie van minimaal vijf keer per jaar afgesproken.

In grote delen van de gemeente vindt de inzameling van oud papier al op gezette tijden plaats, maar er zijn in de gemeente nog zogenaamde ‘witte vlekken’. Dit zijn de gebieden waar nu nog geen inzamelaar actief is. Het buitengebied van Olst is zo’n ‘witte vlek’. In de kern Olst wordt het papier ingezameld door middel van de blauwe container, maar in het buitengebied van Olst werd nog geen papier ingezameld. Vanaf komende zaterdag gaat hier verandering in komen.

Carnavalsvereniging 'Iesselzotten Olst' gaat de inzameling in het buitengebied van Olst voor haar rekening nemen (zie kader voor de betreffende straatnamen). Tussen 09.00 en 12.00 uur worden de genoemde straten door vrijwilligers bezocht. De inzameling zal een keer per 2 maanden plaatsvinden op de laatste zaterdag van de even maanden. De volgende inzameling is dan de laatste zaterdag van de twaalfde maand, op 29 december. Alleen in augustus zal in verband met de vakanties geen inzameling plaatsvinden.

Overigens kan het oud papier, net als oud ijzer, nu al iedere zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur aangeboden worden bij de container van de Olster Harmonie bij DéGé aan de Meente in Olst.

Voor meer informatie over het inzamelen van oud papier in uw gebied, kunt u uw vragen mailen naar stichtingGIOW@gmail.com.  Voor de inzameling in het buitengebied van Olst kunt u eventueel ook rechtstreeks contact opnemen met de Iesselzotten: bestuur_iesselzotten@hotmail.com

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer